22°C

Beograd

ZAHAROVA: Rusija da razmotri predloge o povratku u G7!

Rusija mora da razmotri konkretne predloge za povratak u Grupu 7, ukoliko se to predlaže, izjavila je portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova.

- Teško je razumeti o čemu se sada radi. Stoga, neophodno je da se razgovori o tome premeste iz sfere javne zbave u profesionalnu, ukoliko G7 želi da se postavi kao ozbiljan format - izjavilaje Zaharova.

U međuvremenu, anonimni francuski diplomata izjavio je da povratak Rusije u G7 zavisi od njenog napretka u političkom procesu sa Ukrajinom.

- Primetili smo da Amerikanci žele da ih ponovo uvedu (u grupu) iduće godine. Ukrajina je ključna. Postoji kontekst da bi bilo poželjno napraviti neki napredak - izjavio je anonimni izvor.

Tramp je juče izjavio da bi bilo prikladno Rusiju uključiti u članstvo G7 grupe naprednih industrijalizovanih zemalja sveta.

U obraćanju novinarima u Beloj kući, Tramp je rekao da je njegov demokratski prethodnik, Barak Obama, hteo da Rusija napusti nekadašnju G8.

- Ali mislim da je mnogo primerenije imati Rusiju. To bi trebalo da bude G8 jer mnoge stvari, o kojima razgovaramo, imaju veze sa Rusijom - rekao je Tramp.

Izvor: Tanjug
Foto: Arhiva

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar