27°C

Beograd

SKOPLJE: Janeva se ne oseća krivom u slučaju "Reket"!

Šefica Specijalnog tužilaštva u Severnoj Makedoniji Katica Janeva nakon ispitivanja u skopskom tužilaštvo u slučaju "Reket" rekla je da ne oseća krivicu i da je ona za sada svedok o tom slučaju.

- Moj telefon nije bio formatiran, a ne znam da li će se istraga proširiti. Ja ne osečam krivicu, biće suđenje i imaćete mogućnost da vidite kako se odvija - rekla je novinarima Janeva ispred skopskog tužilaštva.

Na pitanje zašto je tokom ispitivanja u tužilaštvu bila sa advokatom, šefica Specijalnog tužilaštva odgovorila je da svako ima pravo na pravne konsultacije.

Janeva nije dala dodatne odgovore na pitanja, niti je rekla da li zna gde se nalazi novac koji je iznuđen od biznismena Jordana Kamčeva.

Na optužbe tužioca Lile Stefanove, koja je izjavila da je Janeva tražila zatvaranje predmeta "Poštanka banka" pod uslovom da osumnjičeni vrate novac, ali da ne budu optuženi, Janeva je rekla da će vremenom objasniti i taj slučaj.

Glas Janeve čuje se u jednom od razgovora između optuženog Bojana Jovanovskog - Bokija 13 i biznismena Jordana Kamčeva. Ona se, naime, u tom razgovoru obrača Kamčevu rečima:"ne brini, sve će biti ok".

Jovanovski i Zoran Milevski za sada su jedini optuženi u slučaju "Reket" za iznudu više od milion evra od biznismena Kamčeva u zamenu za oslobađanje od pritvora, a to rešenje bi, inače, morala da potpiše Janeva.

Izvor: Tanjug
Foto: Arhiva