Izvor:
19.08.2019 u 09:19
0

SPREČEN ILEGALNI ULAZAK MIGRANATA U CRNU GORU: ZA 100 evra, ih krijumčare! (FOTO)

Crnogorska granična policija u prvih šest meseci 2019. sprečila je skoro 300 ilegalnih ulazaka migranata iz Crne Gore u Bosnu i Hercegovinu, saopštili su pripadnici granične policije.

Crnogorski i bosanskohercegovački granični policajci u zajedničkim aktivnostima obilaze 80 kilometara dug zeleni pojas i sve češće nailaze na krijumčare koji migrante pokušavaju da pređu preko granice.

– U jednom slučaju je pronađeno čak 14 ljudi smeštenih u jednom putničkom vozilu u nehumanim uslovima, koje je državljanin Crne Gore nameravao da nezakonito prebaci u BiH – kazao je Slavko Peković iz crnogorske granične policije.

Kako navode, krijumčari od migranata uzimaju i više od 100 evra po osobi da ih dovedu blizu granice s Hrvatskom ili BiH, a neretko migrantima pomaže i lokalno stanovništvo sa obe strane granice.

Uglavnom se kreću noću, pa crnogorska policija na granicama koristi savremene termovizijske uređaje kako bi ih zaustavila u njihovom poduhvatu.

Izvor: Kurir
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter