PRIPADNICI OVK: Novi pozivi Specijalnog suda!

 

Trojica bivših pripadnika tzv. Oslobodilačke vojske Kosova (OVK), koji su jednom već saslušani u okviru Tužilštva Specijalnog suda u Hagu, iako im je najavljen i drugi poziv, do sada ga nisu dobili. 

Reč je o Sokolu Dobruni, bivšem šefu vojnog suda OVK, Sabajadinu Ceni, bivšem komandantu te paravojne formacije i Flamiru Hotiju, bivšem pripadniku.

Specijalni sud formiran je radi utvrđivanja i kažnjavanja ratnih zločina koje su počinili Albanci nad Srbima i pripadnicima drugih manjina, kao i lojalnim Albancima, tokom poslednjih sukoba na KiM.

Sud je formiran u leto 2015., sa sedištem u Hagu i do danas nije podignuta nijedna optužnica.

Dobruna je u Hagu saslušan decembra prošle godine i od tada nije dobio novi poziv, iako su mu, kako kaže, rekli da će ga ponovo kontaktirati.

- Nisam imao nikakvog kontakta sa Specijalizovanim tužilaštvom, uprkos tome što mi je rečeno da će me nakon tog razgovora pozvati ponovo, s tim da vreme nije bilo određeno - rekao je Dobruna.

Dobruna kaže da još uvek ne zna tačno da li se on tretira kao sumnjičeni ili svedok, iako je dva danas uzastupno saslušavan u Prištini.

- Ne prihvatam Haški tribunal, ali poštujem volju Skupštine Kosova i zato sam se odazvao pozivu. Kada sam ga potpisao, pisalo je da sam ''osumnjičeni svedok'' i ovaj termin za mene je nedostupan jer sam ili osumnjičeni ili svedok - rekao je Dobruna.

 

 

 

 

Izvor: Tanjug
Foto: Arhiva

Pratite nas na društvenim mrežama

Preporučene vestiPodeli novost

HappyTV

                   Nedelja 

04:30  Rano jutro
06:45  Dobro jutro Srbijo
09:00  Bolja zemlja
11:00  Prelo u našem sokaku
14:00  Vesti
14:05  Parovi - Nedeljni ručak
16:00  FILM
17:30  Telemaster
18:10  Glamur specijal
19:00  Upoznajte Parove
21:00  Parovi - Izbacivanje
02:30  Parovi - Noćobdije
04:30  Rano jutro