Izvor:
24.06.2019 u 16:00
0

DMITROV: Ako ne dobijemo datum- nema evropske perspektive!

Ministar spoljnih poslova Severne Makedonije Nikola Dimitrov rekao je da ukoliko njegova zemlja ne dobije datum za pregovore o pristupanju u EU ove godine, to će za njega značiti da ne postoji evropska perspektiva.

– Dobili smo 10. po redu preporuku o početku pregovora. Ako treba da očekujemo i 11. sledeće godine, ja neću imati lice da pričam pred mojim narodom o evropskoj perspektivi zemlje – istakao je Dimitrov na panel diskusiji u Stokholmu, posvećenoj dešavanjima u zemljama Zapadnog Balkana, uz fokus na njihovu evropsku perspektivu.

Dimitrov je rekao da je Severna Makedonija na planu spoljne politike, u regionu koji je ukopan u istoriji, uspela da izađe i da reši izuzetno delikatno i emocionalno pitanje koje se odnosi na identiet. – Uspeli smo u regionu bogatom istorijom da proizvedemo malo budućnosti – naglasio je Dimitrov.

On je dodao da ukoliko Evropa ne uspe da prepozna napredak koji je učinila njegova zemlja, samo da bi se započelo sa procesom pristupanja, i ako nastavi da odlaže odluku o datumu za pregovore i na Evropskom savetu u oktobru kaže „ne“, treba da priznamo da ne postoji evropska perspektiva.

Izvor: Tanjug
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter