Izvor:
20.06.2019 u 16:53
0

KITAROVIĆ: Kandidaturu neću objaviti pre 5. avgusta!

Aktuelna predsednika Kolinda Grabar Kitarović objavila je danas na svom fejsbuk profilu da kandidaturu za drugi mandat na toj funkciji neće objaviti barem do Dana domovinske zahvalnosti, 5. avgusta.

Ovim putem zahvaljujem svima koji mi pružaju podršku za drugi mandat predsednice Republike Hrvatske, posebno stranci čiji sam kandidat bila i pre pet godina. Svaka podrška mi puno znači. Kad je u pitanju odluka o kandidaturi za drugi mandat, moja je velika želja da na obeležavanje Dana domovinske zahvalnosti u Knin idem kao predsednica, a ne kao kandidatkinja na izborima, kako bi taj poseban dan za Hrvatsku ostavili izvan konteksta političke kampanje – poručila je Grabar-Kitarović.

Predsednica poslednjih sedmica nije mogla da izbegne pitanja u vezi sa kandidaturom za drugi mandat, koja se u delu javnosti očekivala s velikom znatiželjom.

Predsednički izbori u Hrvatskoj biće održani krajem godine, a do sada je kandidaturu objavio nekadašnji premijer i bivši lider SDP Zoran Milanović, dok su iz okruženja muzičara Miroslava Škora da će svoju kandidaturu objaviti do kraja ove ili naredne sedmice.

Sve u svoje vreme, molim vas, dopustite mi da obavljam svoju dužnost. Pa necemo valjda šest meseci razgovarati o izborima – izjavila je raniej Grabar Kitarović u Rijeci.

Ona misli da se previše govori o izborima i izbornim kampanjama u Hrvatskoj. – Koncentrišimo se na ono što je bitno, a to su nova radna mesta, da mladi ne odlaze iz Hrvatske, da se razvije Rijeka i svi naši gradovi. Ukoliko neprestano razmišljamo o kampanjama nemamo vremena za rad – rekla je predsednica.

Inače podršku aktuelnoj predsednici za drugi mandat dao je premijer i predsednik vladajuće HDZ Andrej Plenković u više navrata, poslednji put na Svečanoj akademiji povodom 30 godina od osnivanja stranke.

Izvor: Tanjug
Foto: Facebook/Kolinda Grabar-Kitarović

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter