Izvor:
11.06.2019 u 11:55
0

DŽAFEROVIĆ: Dodik odbio da se teret krize rasporedi na BiH!

Bošnjački član Predsedništva BiH Šefik Džaferović izjavio je danas da je na sednici Predsedništva predložio da se teret migrantske krize rasporedi na celu Bosnu i Hercegovinu i da nije korektno što predsedavajući Predsedništva Milorad Dodik to nije prihvatio.

Dodik je nakon sednice Predsedništva rekao da uvođenje vojske duž granice ne bi bilo protivzakonito, kao i to da se u zaštitu granica uključe i druge državne agencije, uključujući i vojsku, i da je potrebno da se tehnički osposobi Granična policija BiH.

– Nisam za to da se u BiH postavljaju bilo kakve tehničke prepreke. To je put da se zaštitimo od ilegalnih migranata. Migranti treba da budu raspoređeni u celoj BiH. Teret migrantske krize se mora rasporediti na celu BiH. Nije u redu da se teret podeli na dva ili tri kantona – kazao je Džaferović.

Prema njegovim rečima, on je predložio zaključak da se takva odluka donese i da se lakše podnese migrantska kriza, ali je Dodik to odbio.

– Mislim da je Komšić poudio jednu odluku koja je u skladu sa zakonom. Navodi se angažman vojske koja ne može da upotrebljava oružje. To bi jednostavno bila pomoć Graničnoj policiji BiH. Granična policija je jedina nadležna, ali upotreba Oružanih snaga ne bi bila protivna zakonu – rekao je Džaferović.

Izvor: Tanjug
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter