Izvor:
08.06.2019 u 14:35
0

ZAGREB: Protesti ispred ulaza na Hipodrom!

Nekoliko stotina građana okupilo se danas ispred ulaza na Hipodrom protestujući protiv odluke zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića o izgradnji tzv. zagrebačkog Menhetna na tome prostoru.

Učesnici skupa poručili su gradskim vlastima da im ne uzimaju tu zelenu površinu, a gradonačelniku da "sjaši".

Nedugo nakon što je Bandić najavio gradnju ''zagrebačkog Menhetna'', svi konjički klubovi i vlasnici konja primili su od grada obaveštenje da najkasnije do 1. decembra moraju da presele svih 147 konja sa Hipodroma.

Među plakatima koje su nosili učesnici prtesta našao se i onaj sa izjavom gradonačelnika iz 2018: "Mogu arhitekti risati kaj hoće – pobijedit će onaj projekt koji ne bude dirao nijedan kvadratni centimetar hipodroma".

Podseća se i na Bandićevu izjavu da se, dok je on gradonačelnik, prostor hipodroma neće dirati.

Ivana Ljubić, predsednica konjičkog kluba Poni ekspres, čiji su članovi uglavnom deca koja nemaju svoje konje, navela je da više od 500 dece posle škole juri na Hipodrom, gde dolaze da bi živeli i odrastali humanije.

Ona je podsetila da se na Hipodromu održava 90 odsto konjičkih događaja u Hrvatskoj.

– Hipodrom je mnogo više od velike livade na kojoj bi bilo lepo sagraditi komercijalne građevine i ogroman toranj kao kulu u Mordoru, s dobrim pogledom na podanike – istakla je Ljubićeva.

Organizatori protesta prikupljaju i potpise za peticiju do 22. juna koje će predati gradonačelniku, a Gordana Pasanec iz Nove levice najavila je naredni protest ispred zagrebačke Skupštine.

Prema podacima organizatora, na današnjem protestu učestvovalo je više od hiljadu građana.

Na protest je došla i opozicija u Skupštini grada.

Oni su podsetili da su na Hipodromu svojevremeno koncert održali Roling Stonsi, a poslužio je i kad je Papa Benedikt XVI došao u Zagreb.

Izvor: Tanjug
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter