Izvor:
05.06.2019 u 17:51
0

ZAEV: Opasno svako odlaganje datuma za pregovore sa EU!

Premijer Severne Makedonije Zoran Zaev izjavio je danas u Briselu kako bi svako odlaganje odluke o datumu početka pregovora o ulasku zemlje u EU, moglo da ugrozi njegovu vladu i vrati na vlast nacionaliste.

– Nedonošeje odluke o datumu dovelo bi do razočarenja građana, a nacionalisti bi upravo u tom razočarenju glasača videli nadu", istakao je Zaev i dodao da je Severna Makedonija uradila sve što je od nje zahtevano i da već 15 godina čeka da se "vrata otvore – kaže on.

Zaev je u Briselu grupi stranih novinara govorio o glasanju u nemačkom Bundestagu, koje, prema njegovim rečima ima značajan uticaj na određivanje datuma za pregovore sa EU, i posledicama toga da Evropski savet ne prihvati preporuku Evropske komisije da Severna Makedonija počne pristupne pregovore sa EU.

– Svako odlaganje dovodi vladu u rizik – ponovio je Zaev.

Izvor: Tanjug
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter