Izvor:
04.06.2019 u 17:43
0

DODIK O KOMŠIĆU: Bošnjaci su birali sebi podobnog Hrvata!

Predsedavajući Predsedništva BiH Milorad Dodik kaže da su Bošnjaci izabrali /hrvatskog člana Predsedništva BiH/ Željka Komšića kao "podobnog Hrvata", te dodaje da je u takvom Predsedništvu veoma teško da RS ostvari svoje interese.

– Komšić je došao tu na osnovu nekoliko sumnjivih procesa koji su vezani za osnovnu stvar da Hrvati čiji je on predstavnik osporavaju njegov legitimitet, pokazujući da su u njegovoj kvoti glasova najveći deo bili Bošnjaci. Bošnjaci su sebi birali podobnog Hrvata – rekao je Dodik.

On je ocenio i da se u Komšićevoj politici vidi velika naklonjenost politickom Sarajevu, a ne bavljenje interesom Hrvata.

– Sama činjenica da su njemu gotovo sve opštine u kojima je hrvatsko stanovništvo većinsko poručile da ne dolazi govori o tome da je on na neki nacin delegitimisan – kaže Dodik.

Prema njegovim rečima, Komšić uživa u jednoj apstraktnoj poziciji u kojoj ne postoje Srbi, Hrvati i Bošnjaci, nego samo građani a to je, zaključuje, najbliže tome da postoje samo Bosanci.

– Njemu nije smetalo da bude viđeni pripadnik Armije BiH koja je činila zločine protiv Srba i zbog koje je iz Sarajeva proterano 150.000 pripadnika našeg naroda i borio se protiv Vojske RS i zato je njemu razumljivo da čim se pomene nešto o tome, on to blokira na neki ružan način. Zbog toga ja ne želim previše da razgovaram o tome – rekao je Dodik.

Izvor: Tanjug
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter