Izvor:
23.05.2019 u 15:56
0

HARADINAJ: U fokusu sprečavanje „Dodik države“ na severu!

Premijer privremenih kosovskih institucija Ramuš Haradinaj izjavio je da će se sa nemačkom kancelarkom Angelom Merkel susresti 6. juna u Berlinu, i da će u narednom periodu fokus biti na sprečavanju "Dodik države" na Kosovu.

– Zajednica srpskih opština je predstojeća bitka. Svima mora da bude jasno da republike Dodik na Kosovu neće biti" – rekao je Haradinaj.

Ustavni sud je, kaže Haradinaj, utvrdio da mnoge odgovornosti navedene u Sporazumu nisu u skladu sa Ustavom zemlje.

Haradinaj takođe tvrdi da je na nedavno održanom samitu u Berlinu proces dijaloga prebačen sa visokog predstavnika EU Federike Mogerini na nemačku kancelarku Angelu Merkel i francuskog predsednika Emanuela Makrona.

– To znači da više neće biti iznenađenja, kao što su predlozi za podelu ili korekciju granica – rekao je i negirao glasine da će nemačka podržati viznu liberalizaciju za Kosovo* u zamenu za ukidanje taksi Srbiji.

Izvor: Tanjug
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter