Izvor:
11.10.2018 u 16:33
0

DODIK: Komšić se „malo zaigrao i uživeo u ulogu političkog mesije koji susednim državama deli lekcije kako treba da se ponašaju“!

Aktuelni predsednik Republike Srpske i izabrani srpski član Predsedništva BiH, Milorad Dodik, poručio je Željku Komšiću, budućem kolegi tročlanog kolektivnog šefa države, da se malo preigrao jer još nije stupio na dužnost a već je, kaže, uspeo da BiH zavadi sa Hrvatskom i Srbijom.

Dodik već stao u odbranu Hrvatske tako što je očitao bukvicu Komšiću.

"Iako još nije stupio na funkciju člana Predsedništva, već je uspeo da nas zavadi sa Hrvatskom i Srbijom, a pored njih pokušava da deli lekcije i meni, odnosno Republici Srpskoj", rekao je Dodik, navodi ovaj portal.

Komšić je, naime, u samo nekoliko dana nakon opštih izbora, koji su u BiH održani 7. oktobra, uspeo da uzburka duhove svojim izjavama.

Najpre najavom da će BiH tužiti Hrvatsku zbog gradnje Pelješkog mosta, a potom i tvrdnjom da je za njega Kosovo nezavisna država koju bi BiH trebalo da prizna

Komentarišući te izjave, Dodik je rekao da se Komšić "malo zaigrao i uživeo u ulogu političkog mesije koji susednim državama deli lekcije kako treba da se ponašaju".

Za Komšića je Dodik rekao da je personifikacija "političkog avanturizma koja neće doprineti saradnji, a BiH će gurnuti u još veći ponor".

"Avanturizam je kad Komšić, nakon čestitke i poziva na saradnju, koju je dobio od predsednika Srbije Aleksandra Vučića, odgovori da je Kosovo za njega nezavisna država. Ako pretnje, uvrede i arogancija koju sada Komšić prosipa po regionu, budu stil njegove politike i u Predsedništvu BiH, bojim se da to neće voditi nikud i biće vrlo teško obezbediti komunikaciju s okruženjem", kazao je Dodik.

Inače, izborom Komšića za hvatskog člana Predsedništva BiH još se ne miri ni zvanični Zagreb, ni Hrvati u BiH, a u tri hercegovačke opštine, poručili su mu gradonačelnici, nije dobrodošao.

Jedan od paradoksa je i to da je, na primer, izborne rezultate u izbornoj noći, za Komšića i njegovu Demokratsku frontu, saopštavala stranka SDA BiH, Bakira Izetbegovića, ali i da je izborni inženjering bio takav da je Komšić osvojio gotovo 13.000 više glasova od bošnjačkog kandidata, Šefika Džaferovića.

Izvor: Kurur
Foto: Youtube/Printscreen

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter