Izvor:
15.06.2018 u 06:13
0

NARODNA SKUPŠTINA NASTAVLJA SEDNICU: Poslanici danas o amandmanima na više zakona!

Skupština Srbije nastaviće danas vanrednu sednicu pretresom amandmana na više zakonskih predloga među kojima su izmene zakona o lokalnoj samupravi kao i državnoj upravi. Poslanici su u sredu završili načelnu raspravu o predlogu da Jorgovanka Tabaković bude reizabrana za guvernera NBS, a objedinjeno su raspravljali o 14 tačaka dnevnog reda. Na dnevnom redu su izmene Zakona o lokalnoj samoupravi i platama u agencijama i drugim organizacijama.

Na dnevnom redu su i predlozi za izmenu Zakona o državnoj upravi, Zakona o matičnim knjigama, Zakona o javnim agencijama.

Narodna skupština razmatra i Predlog za izmenu Zakona o nacionalnim savetima nacionalnih manjina, o zaštiti prava i sloboda nacionalnih manjina, o izmenama i dopunama Zakona o službenoj upotrebi jezika i pisama. Pred poslanicima su i izmene i dopune Zakona o teritorijalnoj organizaciji Republike Srbije, kao i Predlog zakona o potvrđivanju Dodatnog protokola Evropskoj povelji o lokalnoj samoupravi o pravu da se učestvuje u poslovima lokalnih vlasti.

Izvor: Tanjug
Foto: Youtube/Printscreen

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter