MIHAJLOVIĆEVA U AZERBEJDŽANU: Stvaramo uslove za direktnu liniju Beograd - Baku!

 

 

 Potpredsednica Vlade Srbije i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović potpisala je danas u Bakuu dva sporazuma sa Azerbejdžanom - Sporazum o vazdušnom saobraćaju i Sporazum o međunarodnom drumskom saobraćaju između dve zemlje.

 Mihajlović, koja kao članica delegacije koju predvodi predsednik Srbije Aleksandar Vučić u Azerbejdžanu, istakla je da se potpisivanjem Sporazuma o vazdušnom saobraćaju stvaraju uslovi za odvijanje vazdušnog saobraćaja između dve zemlje kroz uspostavljanje direktnih letova na relaciji Baku-Beograd i obrnuto. Takođe, dodala je da se drugim sporazumom unapređuje saradnja u oblasti izgradnje putne infrastrukture i dalje razvijati trgovinski i ekonomski odnosi s Azerbejdžanom.

Ministarka je navela i da su dobri politički odnosi odličan preduslov za uspešnu saradnju dve zemlje u oblastima ekonomije i infrastrukture i dodala da očekuje učešće azerbejdžanskih firmi u realizaciji novih velikih infrastrukturnih projekata.

- Otvoreni smo za saradnju sa Azerbejdžanom na novim projektima. Kompanija 'Azvirt' je naš pouzdan partner, što smo prethodno i pokazali izgradnjom deonice Koridora 11 od Ljiga do Preljine - rekla je Mihajlović, a navedeno je u saopštenju njenog kabineta.

Potpredsednica vlade je potpisala i Sporazum o saradnji u oblasti karantina i zaštite bilja između Vlade Srbije i Vlade Azerbejdžana.

U Bakuu je danas potpisan i Memorandum o razumevanju i saradnji u oblasti zdravstva i medicinske nauke između ministarstava zdravlja Srbije i Azerbejdžana.

 

Izvor: Tanjug
Foto: Happytv.rs

 

Pratite nas na društvenim mrežama

Preporučene vestiPodeli novost