Izvor:
23.02.2018 u 17:30
0

MINISTAR VULIN U MOSKVI: Nove donacije za Vojsku Srbije!

Ministarstvo odbrane Ruske Federacije odobrilo je donaciju od dva miliona evra koja će biti potrošena na školovanje naših budućih pilota "migova" 29, izjavio je danas u Moskvi ministar odbrane Aleksandar Vulin. Vulin je rekao da i na ovaj način nastavljamo da unapređujemo borbenu gotovost naše Vojske, ali i pojačavamo i poboljšavamo odnose između Srbije i Ruske Federacije.

Ministar odbrane Srbije, na poziv ruskog kolege Sergeja Šojgua, boravi u zvaničnoj poseti Ruskoj Federaciji povodom obeležavanja stogodišnjice formiranja Crvene armije i Dana branilaca otadžbine.

Govoreći o susretima sa rukovodstvom Ministarstva odbrane i Ruske Federacije, Vulin je rekao da su istorijske veze srpskog i ruskog naroda duboke i da su srpski i ruski narod uvek bili na istoj strani sveta – tamo gde je sloboda, baš kao što su i danas.

– Ali, nije samo istorija ono što nas povezuje. Politika vojne neutralnosti Srbije se visoko ceni u Ruskoj Federaciji i politika našeg predsednika i vrhovnog komandanta Vojske Republike Srbije Aleksandra Vučića nailazi na veliko poštovanje kod svih organa Ruske Federacije, od predsednika Vladimira Putina do ministra odbrane Sergeja Šojgua – naglasio je Vulin.

Jedna od tema razgovora bila je nastavak vojno-tehničke saradnje Srbije i Rusije.

– Sa velikim zadovoljstvom mogu da kažem da nam je Ministarstvo odbrane Ruske Federacije odobrilo veliku donaciju u iznosu od dva miliona evra koja će biti potrošena na školovanje naših pilota, budućih pilota „migova“ 29. I na ovaj način nastavljamo da unapređujemo borbenu gotovost naše Vojske ali i pojačavamo i poboljšavamo odnose između Srbije i Ruske Federacije – kazao je Vulin.

– Srbija je vojno neutralna zemlja, koja neće da postane član ni NATO ni ODKB-a, ali zemlja koja ima sopstveni put, koja vodi računa o svojim interesima i koja vodi računa o svojim prijateljstvima – zaključio je Vulin.

U okviru obeležavanja stogodišnjice formiranja Crvene armije i Dana branilaca otadžbine, delegacija Ministarstva odbrane na čelu sa ministrom Vulinom, prisustvovaće ceremoniji polaganja venaca na grobu „Neznanog junaka“ u Moskvi.

Izvor: Tanjug
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter