Izvor:
18.02.2018 u 02:48
0

Vulin: Srbija nikada neće priznati Kosovo!

Takozvana "država Kosovo" je velika sramota međunarodnog prava, nastala na nasilju, izjavio je danas ministar odbrane Aleksandar Vulin i istakao da Srbija nikada neće priznati tu jednostrano proglašenu nezavisnost.

"Takozvana kosovska nezavisnost je velika i strašna sramota međunarodnog prava, pobeda nasilja nad pravom, ali privremena pobeda nasilja nad pravom. Država Srbija neće prestati da se bori", rekao je Vulin povodom 10-godišnjice jednostranog proglašenja nezavisnosti KiM.

On je podsetio da je, od 17. februara 2008. godine, kada je proglašeno to što oni zovu nezavisnošću, ubijeno četvoro Srba, 73.000 Srba je proterano sa KiM, a vratilo ih se jedva pet hiljada, 318 njih je teže ili lakše povređeno, a preko 1.395 puta su izvršeni etnički napadi na Srbe.

Za sve to do sada je pokrenut proces protiv tri Albanca i ni jedan jedini nikada nije odgovarao ni za ubistva, ni za paljevine, ni za pljačke, ni za nasilje, ni za proterivanje, ukazao je ministar odbrane.

"To je prava slika onoga što zovu kosovska nezavisnost i to je suštinski razlog zbog kog država Srbija nikada neće prestati da se suprotstavlja ovom nasilju i nikada neće prestati da se suprotstavlja pokušaju otimanja njene teritorije. Država Srbija Kosovo nikada neže priznati", istakao je Vulin.

Happytv.rs/Tanjug
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter