Izvor:
20.07.2016 u 02:44
0

MOGERINI I VUČIĆ: Važan napredak na evropskom putu Srbije

Visoka predstavnica za spoljnu politiku i bezbednost Federika Mogerini i premijer Srbije Aleksandar Vučić pozdravili su danas važan napredak koji je Srbija ostvarila na svom evropskom putu, navodi se u saopštenju iz kabineta šefice evropske diplomatije.

Mogerini i Vučić sastali su se dan posle Međuvladine konferencije, na kojoj je Srbija otvorila dva ključna poglavlja u svojim pristupnim pregovorima, poglavlje 23 o pravosuđu i osnovnim pravima i 24 o pravdi, slobodi i bezbednosti.

Visoka predstavnica i premijer Srbije pozdravili su ovaj važan napredak Srbije na njenom putu ka članstvu u EU. Na oba ova poglavlja neophodan je rad od samog početka procesa proširenja kako bi Srbija izgradila dobru evidenciju implementacije reformi u oblasti vladavine prava – stoji u saopštenju Evropske službe za spoljne poslove (EEAS).

Istovremeno, navodi se da su visoka predstavnica Mogerini i premijer Vučić razgovarali i o dijalogu Beograda i Prištine, koji se odvija uz posredovanje EU, pri čemu je fokus bio na implementaciji već postignutih dogovora.

Prilikom susreta razmotreni su u poslovi koji predstoje u okviru dijaloga o normalizaciji odnosa Beograda i Prištine, navodi se u saopštenju EEAS-a.

Tanjug
Foto: Printscreen/YouTube

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter