ALEKSANDAR VULIN: Vučić ide u Zagreb u misiju mira, dočekuju ga uvredama!

 

 

 Ministar odbrane Aleksandar Vulin rekao je da predsednik Srbije Aleksandar Vučić time što je prihvatio poziv hrvatske predsednice Kolinde Grabar-Kitarović bez ikakvog uslovljavanja u Zagreb ide u misiju dobre vere.

- Nikome nije pretio samo je rekao da će ići u misiju dobre vere i da će otići da pomogne da se naši odnosi bolje razvijaju, uključujući i to da se položaj Srba u Hrvatskoj čuva, i ništa više - rekao je Vulin odgovarajući na pitanja novinara u Kruševcu, gde je obišao fabriku "Trajal" i vojnu kasarnu.

Kako je naveo, istog dana kad je poseta bila izvesna, stigli su napadi i uslovljavanja iz hrvatske vlade i ministarstva spoljnih poslova, odakle su poručili da nije vreme za posetu, da bi zatim tražili i "nekakva izvinjenja". Na to se moralo reagovati, primetio je, te dodao da se mora reći da predsednik Srbije odlazi u misiju mira, a da ga u Hrvatskoj dočekuju uvredama i pretnjama. 

- Naš predsednik često i protiv sopstvene javnosti odlazi u misiju mira, a tamo treba da ga dočekuju ustaše na nekakvim protestima i od njega se traži da se izvinjava. Prošla su vremena izvinjavanja, nemamo zašto da se izvinjavamo. Izvinjenje treba da daju drugi. Vučić nije uslovio svoju posetu ničim, a onda nema ni jednog razloga da oni uslovljavaju njegovu posetu - uveren je ministar. 

 Rekao je i da iz Srbije nije krenula nikakva polemika, niti rasprava, da teške reči nisu dosle iz Srbije, a da je odgovoreno "samo na ono na šta se mora odgovoriti". 

- Ako je kritika da su ti koji će ga čekati na protestima ustaše, biće mi ogromno zadovoljstvo ako sam pogrešio. Možda će poneti transparent na kome će pisati nešto loše o ustaškom režimu. Možda će na transparentu pisati ''stidimo se NDH'', ''izvinite za Jasenovac'', ''žao nam je zbog stotina hiljada ubijenih Srba'' -naveo je Vulin. 

Kako je rekao, biće mu veliko zadovoljstvo ako bude video makar jedan transparent na kome će pisati "mi nismo ustaše". 

- Ja se odmah izvinjavam, samo da vidim taj transparent na tom protestu koga će očigledno biti - rekao je ministar.

 Dodao je još da je pre tri godine pitao Anta Gotovinu, savetnika predsednice Kitarović i Vlade, da li je ustaša, a da on, kaže, već tri godine nije smogao snage da kaže da nije ili da jeste. 

 

Izvor: Tanjug
Foto: Youtube/Printscreen

Pratite nas na društvenim mrežama

Preporučene vestiPodeli novost