Izvor:
13.07.2016 u 19:09
0

NIKOLIĆ I VUJANOVIĆ: Ukupni odnosi dve države intenzivni!

Predsednici Srbije Crne Gore, Tomislav Nikolić i Filip Vujanović, zajednički su danas u Beogradu ocenili da su ukupni odnosi dve države sadržajni i intenzivni.

Dvojica predsednika su, kako je saopštila Pres služba predsednika, zajednički zaključili da je današnje otvaranje Crnogorske kuće u Beogradu simbol odličnih odnosa i njihovog istorijskog trajanja, kao najboljeg uloga u zajedničku evropsku budućnost.

Predsednik Nikolić i njegov crnogorski kolega razgovarali su, kako se navodi, u prijateljskom i srdačnom tonu, a predsednik Srbije se založio za dalje unapređenje bilateralnih odnosa dveju država, kao neizostavni element očuvanju trajne stabilnosti i napretka u regionu.

Zahvaljujući na srdačnom prijemu, predsednik Vujanović je iskazao spremnost za jačanje međusobnog poverenja i saradnje na svim nivoima, stavljajući u prvi plan ekonomsku i saradanju na velikim infrastrukturnim projektima, koji bi predstavljali element u dodatnom približavanju dve prijateljske zemlje.

Inače, vlade Srbije i Crne Gore zaključile su Sporazum o ustupanju na korišćenje nepokretnosti na recipročnoj osnovi, za smeštaj diplomatsko-konzularnih predstavništava.

Republika Srbija se obavezala da će Crnoj Gori ustupiti nekretninu na adresi Čakorska 2, u Beogradu, dok je Crna Gora ustupila objekat na Bulevaru Ivana Crnojevića 10 u Podgorici.

Crnogorska kuća u Beogradu, biće korišćena za susrete od značaja za ostvarivanje spoljnopolitičkih aktivnosti Crne Gore, kao i za aktivnosti posvećene promociji, obeležavanju i zaštiti crnogorskog nacionalnog i kulturnog identiteta, kao i za saradnju sa crnogorskom dijasporom u Srbiji. Tim objektom upravljaće Ambasada Crne Gore u Srbiji.

Izvor:Tanjug
Foto:Tanjug video/Printscreen

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter