Izvor:
09.07.2016 u 13:53
0

STEJT DEPARTMENT SAOPŠTIO: Viktorija Nuland stiže u Beograd

Pomoćnik američkog državnog sekretara Viktorija Nuland boraviće u poseti Beogradu 11. jula gde će se sastati sa predstavnicima vlade i civilnog društva, saopštio je Stejt department.

Kako se navodi, Nuland će sa sagovornicima razmotriti niz bilateralnih i regionalnih pitanja, uključujući napredak implementacije dijaloga Beograda i Prištine i kontinuiranu podršku naporima Srbije na putu ka EU.

Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić primio je juče ambasadora SAD Kajla Skota, sa kojim je razgovarao i o značaju predstojeće posete Viktorije Nuland.

Skot je čestitao Vučiću na odluci EU da Srbiji otvori poglavlja 23 i 24 u pristupnim pregovorima, naglasivši da će rad na unapređenju vladavine prava imati značaj i za stvaranje boljih uslova za strane investitore.

Kako je objavljeno na sajtu Stejt departmenta, pomoćnica američkog državnog sekretara za evropska i evroazijska pitanja najpre će 10. jula posetiti Prištinu gde će sa zvaničnicima razmotriti napredak u primeni dijaloga Beograda i Prištine, podršku evroatlantskim integracijama Kosova i napore na suzbijanju korupcije.

Potom će Nuland otputovati u Tiranu a 11. jula će, pored Beograda, posetiti i Skoplje gde će sa zvaničnicima razgovarati o bilateralnim i regionalnim pitanjima, uključujući potrebu da se reši aktuelna politička kriza, podršku radu Specijalnog tužioca i stvaranje uslova za kredibilne izbore, navodi se u saopštenju.

Nuland će 12. jula otputovati na Kipar.

Tanjug
Foto: Twiter/Koha Jone

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter