Izvor:
08.07.2016 u 14:23
0

VULIN BESAN: Nećemo dozvoliti da se u SRBIJU nekontrolisano ulazi!

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin izjavio je sinoć da Srbija neće dozvoliti da se na njenu teritoriju nekontrolisano ulazi i izlazi.

Vulin je rekao da je alarmantan podatak da se 1.500 migranata nalazi na severu Srbije, a oko 500 njih je na jugu.

"Alarmantno je da se neke zemlje povode za primerom Mađarske, koja na silu vraća migrante. To je apsolutno neprihvatljivo za nas. Ne treba da čekamo hiljade ljudi, već da, kad vidimo da je balkanska ruta ponovo proradila, upozorimo Evropu da migrantska kriza traje", rekao je Vulin i naglasio da, "ako zatvorite granice, otvarate rute krijumčarima".

Ministar je istakao da naša zemlja ne može sama da rešava ovaj problem, bez koordinacije sa drugim zemaljana.

"Kad vidite da se sve zemlje vode ogradama, silom, politikom zatvaranja, izgleda kao da Srbija nema silu. Mi je imamo, ali je ne koristimo protiv ljudi. Vodimo računa o interesima naših ljudi, ali i o migrantima", rekao je on.

Odgovarajući na pitanje šta je povod da tvrdi da se Evropa ponaša kao da je migrantska kriza prošla, Vulin je rekao da su to zatvaranje granica i korišćenje sile.

"Migranti se vraćaju u Srbiju i to nije rešen problem. Za jedan dan uđe 500 migranata, a za 10 dana biće ih 5.000. Mi ne možemo da dopustimo da se na teritoriju Republike Srbije nekontrolisano ulazi i izlazi", naglašava Vulin.

Prema njegovim recima, premijer Aleksandar Vučić je upoznat sa situacijom i posvećen je u pronalaženju rešenja.

"Službe su dobile naređenja, i građani treba da budu uvereni da ćemo migrantsku krizu voditi štiteći građane Srbije, uz brigu za migrante", rekao je Vulin i dodao da očekuje uskoro sednicu Biroa za koordinaciju službi bezbednosti.

Izvor:Tanjug
Foto:YouTube Printscreen/RTV PULS

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter