Izvor:
06.07.2016 u 13:10
0

VUČIĆ PONOVIO: „Po hiljaditi put – IDEMO U EU!“

Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da je tokom predizborne kampanje ponovio 1.000 puta da je strateški cilj Srbije Evropska unija i da su građani za to glasali.

Pre dva meseca imali smo jednu vrstu referenduma – imali smo izbore. I ubedljivo smo pobedili. U kampanji nisam lagao narod. Rekao sam im: da, želimo da ocuvamo najbolje moguće odnose sa Rusijom, Kinom i Sjedinjenim Državama, ali naš strateški cilj je Evropska unija. Ponovio sam to 1.000 puta. Nema laži, nema nesporazuma. I ljudi su glasali za to – rekao je Vučić u intervjuu za nemački "Bild".

Moramo da zadržimo put ka EU. Ako ga promašimo, Srbija će ići u pogrešnom pravcu. To je to – istakao je premijer.

Na pitanje lista da će doći dan kada će Srbija želeti da postane članica NATO, Vučić je rekao da "to nije jednostavno pitanje u Srbiji".

Srbija ima dobre odnose sa NATO. I imaće dobre odnose sa NATO. To je moja politika. Ne želimo da imamo bilo kakve sukobe s NATO. O svemu ostalom odlučiće narod Srbije – kazao je premijer, preneo je "Blic".

Vučić je, između ostalog, za nedeljno izdanje "Bilda" rekao i da Srbija neće održati referendum o EU.

Moj odgovor na to je jasan: Neće biti referenduma bez obzira koliko postoji inicijativa za to – poručio je Vučić za nemački list.

Na pitanje da li predsednik Rusije Vladimir Putin koristi svoj uticaj u Srbiji da zagovara referendum o članstvu Srbije u EU, on je odgovorio "ne znam ništa o Putinu, ali znam da pojedine sprske stranke otvoreno pozivaju na to".

On je istakao da je bilo je dosta "glupih i opasnih" ideja u Srbiji i ocenio da ukoliko bi u Srbiji došlo do krize, to bi dovelo do krize u celom regionu.

Stari sukobi bi mogli ponovo da se otvore – upozorio je Vučić.

Tanjug
Foto: Wikipedia

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter