Izvor:
05.07.2016 u 23:57
0

SVIH 28 ČLANICA SE SLOŽILO: Srbija otvara poglavlje 23!

Kako do 17 časova ni jedna od 28 zemalja članica nije uložila primedbu na nacrt teksta o zajedničkoj evropskoj pregovaračkoj poziciji za poglavlje 23, i zvanično je potvrđeno da je EU postigla konsenzus oko otvarnja novih poglavlja u pregovorima sa Srbijom, javlja izveštač iz sedišta EU.

Slovačko predsedavanje EU odmah je pozdravilo ovaj, kako kažu, korak napred u otvaranju poglavlja 23 i 24 sa Srbijom.

"Sada očekujemo da COREPER (Komitet stalnih predstavnika zemalja članica EU), donese svoju odluku u četvrtak. Srbija je ispunila svoje obaveze i uslove neophodne za otvaranje ova dva poglavlja", stoji u zvaničnom saopštenju slovačkog redsedavanja.

Slovačko predsedništvo je Tanjugu potvrdila da će se novouspostavljeni konsenzus zemalja članica EU naći u četvrtak, 7. jula, na dnevnom redu sastanka ambasadora članica EU.

Odluka o otvaranju novih poglavlja sa Srbijom trebalo bi da bude doneta bez dalje rasprave. Na Slovačkoj je, kao predsedavajućoj Evropskim Savetom, da potom zakaže i Međuvladinu konferenciju na kojoj bi poglavlja 23 i 24 bila i otvorena.

U ovom trenutku očekuje se da to bude 18. ili 19. jula, na marginama redovnog sastanka Saveta ministra spoljnih poslova EU.

Izvor:Tanjug
Foto:Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter