VUČIĆ O BREGZITU: Srbija nastavlja evropski put, GARANTUJEM STABILNOST!

Aleksandar Vucic

 

Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da Srbija nastavlja svoj put ka Evropskoj uniji. 

"Poštujemo odluku građana Velike Britanije, a za nas ključni ostaju rposperitet i stabilnost, jer građani Srbije žele bolju budućnost za sebe i svoju decu", rekao Vučić na vanrednoj pres konferenciji posle ishoda britanskog referenduma.

"Garantujem građanima Srbije da neće biti značajnijih poremećaja finansijske i ekonomske stabilnosti, kakve vidimo u mnogim zemljama", rekao je premijer. 

To, rekao je, može da garantuje zahvaljujući pametnoj politici koju smo vodili, a ne birali laka rešenja, kakva su dolazila sa juga Mediterana.

 Srbija će zadržati apsolutnu stabilnost i garantujem građanima da neće videti značajnije poremećaje kakve vide u svim drugim zapadnim zemljama, poručio je danas mandata za sastav nove Vlade Srbije Aleksandar Vučić posle sednice Vlade Srbije povodom ishoda britanskog refernduma.

Vučić je rekao da je na današnjoj sednici Vlade Srbije, kojoj je prisustvovala i guvernerka NBS Jorgovanka Tabaković, razgovarano o očuvanju pune ekonomske, finansijske i cenovne stabilnosti Srbije.

"U svakom slučaju, Srbija će zadržati apsolutnu stabilnost i garantujem ljuduima da neće videti značajnije poremećaje kakve vide u svim zapadnim zemljama, da ih neće videti u Srbiji", rekao je Vučić, uz poruku da se to može izbeći zahvaljujući pametnoj politici, koja je vođena uprkos pritiscima i brojnim problemima, jer narod Srbije nije birao lakši put i put koji je dolazio sa juga Mediterana da treba da privhvatimo jednostavna i laka rešenja.

Zbog toga Srbija danas ima snage da sačuva punu finansijsku stabilnost, istakao je Vučić i dodao da može da se dogodi da imamo problema sa povećanjem cenom obeveznica, jer je reč o pre svega nemačkim obveznicama.

"Verujem da ćemo u narednom periodu uspeti da nabavimo i da se zadužimo po najnižem kursu i u Ujedinjenim Emiratima i na nekim drugim mestima. Uspeli smo da smanjimo dug za oko 700 miliona evra, u ovom trenutku samo zbog promene kursa evra prema dolaru on je uvećan za 150 miliona, ali drugih problema nećemo da imamo", istakao je Vučić.

Novac koji ćemo da uzmemo od Ujedinjenih Emirata ćemo da koristimo kao "hedž fond", da dolarima finansiramo dolarske dugove, dodao je Vučić, uz napomenu da je najveći deo dugova servisirano u prvih šest meseci.

Izvor:Tanjug
Foto: Twitter/PeninsulaQatar

Pratite nas na društvenim mrežama

Preporučene vestiPodeli novost

HappyTV

Sreda
04:30  Rano jutro
06:45  Dobro jutro Srbijo
11:30  Parovi - Jutarnja kafica
11:55  Vesti
12:05  Parovi - Jutarnja kafica
12:55  Vesti
13:05  Parovi - Jutarnja kafica
13:55  Vesti
14:05  Serija: Kazna
15:15  Posle ručka
17:30  Telemaster
18:10  Serija: Kazna
19:00  Upoznajte Parove
21:00  Parovi - Nominacije
02:30  Parovi - Noćobdije
04:30  Rano jutro