Izvor:
28.04.2016 u 18:01
0

U RIK-u PUNE RUKE POSLA: Počelo PONOVNO PREBROJAVANJE GLASOVA sa preko 100 mesta

U Republičkoj izbornoj komisiji danas oko 11.00 sati počelo je ponovno prebrojavanje rezultata glasanja sa preko 99 biračkih mesta, na kojima je prilikom glasanja 24. aprila konstatovano da je bilo "teških grešaka".

"Prebrojavanje traje i u pitanju je 99 biračkih mesta", rekao je predsednik RIK-a Dejan Ðurđević.

Članovi RIK-a su se na sednici, koja je trajala do dva iza ponoći, složili da se za sva biračka mesta sa "teškom greškom" izvrši uvid u džakove sa glasačkim listićima, za šta je RIK formirao komisije. Nakon prebrojavanja glasova biće nastavljena sednica RIK-a, na kojoj će se doneti odluka o sudbini glasova sa tih mesta.

Večeras u 20 sati ističe rok za proglašenje konačnih rezultata vanrednih parlamentarnih izbora, ali je RIK juče donela odluku o ponavljanju izbora na 15 biračkih mesta, koji će najverovatnije biti održani u sredu, 4. maja.

Na tih 15 biračkih mesta bili su uloženi prigovori, na osnovu kojih je RIK poništila rezultate sa tih biračkih mesta i najavila odluku o ponavljanju izbora. RIK bi odluku o ponavljanju izbora, kako je najavio Ðurđević, trebalo da donese danas.

RIK se do dva sata iza ponoći izjašnjavala o ukupno 148 biračkih mesta koja nisu ušla u verifikaciju i koja su sa "teškom greškom".

Podaci iz zapisnika sa tih biračkih mesta treba da se vrate u bazu na dva načina – anuliranjem ili ispravkom, objasnio je direktor Republičkog zavoda za statistiku Miladin Kovačević.

RIK je odlučivala o svakom biračkom mestu pojedinačno i odlučila da, kada su u pitanju biračka mesta koja nisu ušla u verifikaciju, verifikuje podatke iz zapisnika sa 46 biračkih mesta, da anulira podatke iz zapisnika sa jednog biračkog mesta, a da za 12 biračkih mesta izvrši uvid u džakove sa glasačkim listićima.

Za sva biračka mesta sa "teškom greškom" je odlučeno da se izvrši uvid u džakove.

Izvor:Tanjug
FOTO:You Tube Printscreen/Beli svet

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter