Izvor:
22.04.2017 u 01:35
0

DAČIĆ AMBASADORIMA SAD: A da je spomenuto Skoplje, Epir?

Izjave Edija Rame, Hašima Tačija i Jonuza Muslijua o ujedinjenju svih Albanaca i stvaranju velike Albanije nisu "neoprezne" ili "ne baš pažljive".

To je izjavio ministar spoljnih poslova Ivica Dačić povodom reakcije američkih ambasadora u Beogradu, Prištini i Tirani.

Dačić navodi da su te izjave opasne po mir i stabilnost Balkana i Evrope, a ne onakve kako su ih označili američki ambasadori.

"Da li bi ambasadori tako blago reagovali da je spomenuto Skoplje, grčki Epir ili crnogorski Ulcinj, kao što je Musliju srpski Niš stavio u granice velike Albanije? Sigurno bi oštrije reagovali – kao da je udar na Srbiju nešto što se može tolerisati", istakao je Dačić povodom, kako je naveo, usaglašenih izjava američkih ambasadora u Beogradu, Prištini i Tirani.

On je dodao da, sve dok se takve izjave jasno ne označe kao pretnja miru u regionu, Albanci će nastaviti sa provokacijama, kao što Musliju nastavlja sa pričom da je vreme za ujedinjenje, čime bi trebalo da se pozabavi tužilaštvo, jer nigde na svetu nije dozvoljeno pozivanje na narušavanje teritorijalnog integriteta jedne zemlje.

"Neće moći ni u Srbiji, jer to što je Srbija uzdržana u reakcijama i što želi da igra konstruktivnu ulogu u regionu, ne znači da je Srbija slaba. Naprotiv, to je odraz naše snage i posvećenosti miru", napomenuo je Dačić.

Jedno je sigurno, takve izjave nisu neoprezne, one su odraz jasne platforme svih Albanaca o velikoj Albaniji. Juče Kosovo, danas Niš, sutra Skoplje i tako dalje, dodao je šef srpske diplomatije.

"Nemojte biti neoprezni, vaše ekselencije, da to ne uvidite na vreme, dok još nije kasno", navodi se u izjavi šefa srpske diplomatije Ivice Dačića.

B92.net
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter