Izvor:
21.04.2017 u 17:31
0

VULIN ZABRINUT: ALBANCI POZIVAJU NA TREĆI BALKANSKI RAT!

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin rekao je danas da predsednik Nacionalnog saveta Albanaca Jonuz Musliju izjavom da Preševo, Bujanovac i Medveđa treba da se pripoje Kosovu i Albaniji, poziva na Treći balkanski rat i rušenje ustavnog poretka i teritorijalnog integriteta Srbije.

On je u Bujanovcu rekao da Musliju tom izjavom poziva na rat i na otcepljenje dela teritorije Srbije.

"Njegova izjava je jasan napad na ustavni poredak i teritorijalni integritet Republike Srbije. Ovo treba da komentarišu nadležni državni organi i on bi za ovo morao da odgovara.

Ovo nije neka politička izjava niti lični stav već poziv na rušenje ustavnog poretka i ugrožavanje teritorijalnog integriteta Srbije. Ovo je nastavak onoga što je učinio Edi Rama, što je nastavio Hašim Tači, to je poziv na Treći balkanski rat za stvaranje velike Albanije“, izjavio je Vulin novinarima.

On je pozvao Evropsku uniju i NATO da reaguju i kazne Edija Ramu što pokušava da izazove balkanski rat.

"Onaj ko misli da će se rat voditi samo na teritoriji Srbije, zaboravlja da se Velika Albanija proteže i na Makedoniju i na Grčku i na Crnu Goru. Nikada se nijedan balkanski rat nije vodio na teritoriji samo jedne zemlje i zato NATO treba da obuzda svoju članicu Albaniju“, naglasio je Vulin.

Vulin je kazao da Srbija želi mir i stabilnost u regionu i da ne želi da ratuje.

"Mi nemamo nijednu dečju glavu za bacanje. Albanija Edija Rame izgleda da ima višak dečijih glava. Izgleda da ima višak glava da baci u nekom besmislenom ratu“, ocenio je Vulin.

On je zatražio i od Nacionalnog saveta Albanaca da se izjasne da li je to njihov stav ili samo izjava jednog čoveka.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter