Izvor:
21.04.2017 u 16:21
0

Analiza: DA LI ALBANCI IMAJU PODRŠKU AMERIKE ZA VELIKU ALBANIJU?

Profesor međunarodnog prava na Univerzitetu u Prištini Dejan Mirović smatra da se pretnje "velikom Albanijom" ne bi čule iz Tirane i Prištine da međunarodna zajednica nije za to dala zeleno svetlo.

Iskustvo je pokazalo da albanski faktor nikada ne igra sam. Zato mi se čini da je ovo igra koja je usaglašena, ili sa Briselom ili sa Vašingtonom. Kosovo nije međunarodno priznat subjekat. Odnosno, nije član UN – rekao je Mirović za "Sputnjik".

http://images.happytv.tv/var/resizes/Informativa/edi-rama.jpg?m=1467181768

On je ocenio da bi, da se sve svede na politiku i ovako nešto desi kao presedan, Balkan bio vraćen u srednji vek, naglašavajući da je pitanje šta bi bilo sa severom Kosova koji nije inkorporiran u sistem samoproglašenog Kosova.

Mirović je podsetio da je međunarodna zajednica više puta prekršila uspostavljena pravila, kao što je ono iz 1991. godine kada je Badinterova komisija priznala republičke granice bivše SFRJ, a kasnije je to pravilo prekršeno.

– Opasnost od domino efekta postoji, ali, ima tu pitanja bez odgovora. U svakom slučaju, ne bi bilo dobro otvarati Pandorinu kutiju – kaže on.

Sputnik

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter