Izvor:
20.04.2017 u 18:38
0

VUČIĆ: Povećavamo plate i u javnom sektoru!

Premijer Aleksandar Vučić saopštio je danas da neće ni u aprilu biti deficita, i da će to omogućiti, ako se ovako nastavi, povećanje plata i više para za penzije.

On je, na konferenciji za štampu, kazao da na današnji dan budžet Vlade ima suficit od 20,4 milijarde dinara, da predstoji isplata drugog dela penzija, ali da će april završiti u suficitu.

Podsetio je da je usvojenim budžetom i planom MMF predviđeno da imamo 53 ili 54 milijarde deficita.

Već sada mogu reći da nećemo imati deficit zaključno sa 30. aprilom. Većim prihodima i nižim rashodima uspeli smo da uštetimo 470 miliona evra u prva četiri meseca – objasnio je premijer.

On je istakao da na osnovu tih rezultata sada možemo da ulažemo novac i podstičemo razvoj odbrambene industrije.

Ako se ovako nastavi doći ćemo do povećanja plata za vojnike i policajcije, ali i po prvi put za javni sektor i javnu upravu – kazao je Vučić.

Ukazao je da je u planu i povećanje penzija, ali dodao da jedan odsto povećanje penzija znači 40 miliona evra.

Ali i za to ćemo imati više novca – naglasio je Vučić.

Izvor: Tanjug
Foto:Twitter/BOKiNFO

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter