Izvor:
25.05.2016 u 20:33
0

MANDATAR VUČIĆ NAJAVIO: Počinju razgovori sa parlamentarnim strankama!

Mandatar za sastav vlade Aleksandar Vučić najavio je da od sledeće sedmice počinje razgovore sa parlamentarnim strankama o budućoj vladi, a već sada je gotovo izvesno ko se može očekivati na njegovom kanabetu u Nemanjinoj 11.

SPS će svakako biti među onima koji će se odazvati pozivu. Nije poznato u kom sastavu i sa kakvom platformom, budući da je poslednjih dana bilo nekih nejasnoća, pa i nesuglasica po pitanju uređenja međusobnih odnosa. Potpredsednik stranke Branko Ružić "kvalifikovao" je za razgovore temu preciziranja uloge i odgovornosti, pa time i značaja u mogućim partnerskim odnosima, te poptisivanje dogovorenog.

Lider SNS i mandatar otklonio je taj pristup porukom da se sa njim ne razgovara jezikom ucena.

Predsednik Liberalno demokratske partije Čedomir Jovanović još ranije je u javnim istupima precizirao da "ne trči" u buduću vladu, ali da bi bilo politički nesuvislo ne razgovarati sa nekim ko je "pokupio" 50 odsto glasova na izborima.

Odazvaće se, prema pisanju medija, i lider Pokreta Dosta je bilo Saša Radulović, kao i predsednik Dveri Boško Obradović, koji smatra da je, iako su im politički pogledi drugačiji, a često i potpuno sukobljeni, za budućnost Srbije dijalog između različitih političkih programa veoma koristan.

Dveri, koje su "na mišiće" prebacile cenzus, imaju svojih 10 tačaka na kojima bi trebalo formirati buduću vladu, a koje bi, kaže Obradović, rado "suprotstavili" Vučićevim. Njegova koaliciona partnerka predsednica DSS Sanda Rašković Ivić smatra da nema o čemu da razgovara, jer, navodi, nemaju šta da kažu mandataru. Kako je objasnila, politike SNS i DSS su toliko različite da su to pararelni svetovi, pa ne zna o čemu bi mogli da razgovaraju.

Jedan od onih koji se takođe očekuju na razgovorima je i lider Bošnjačke demokratske zajednice Muamer Zukorlić, čiji program, osim ideje pomirenja koja je obeležila njegovu izbornu kampanju, nije dovoljno poznat široj javnosti. Stav Socijaldemokratske stranke i, pogotovo, Lige socijaldemokrata Vojvodine još nije poznat. I inače uzdržane, a Liga gotovo izvan medija, odnosno javnosti od održavanja izbora 24. aprila, te dve stranke, kako prenose mediji, izjasniće se pošto o tome odluku donesu stranački organi. Bojan Pajtić je ranije takođe već najavio da Demokratska stranka neće učestvovati u tim razgovirma. I radikali se još čekaju…

Tanjug
Foto: Wikipedia

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter