6°C

Beograd

Photo: Arhiva

Izvor: kurir.rs

ĐURIĆ SA DE FALKOM U VAŠINGTONU: Pojačani angažman SAD na planu trgovinske razmene i privrednih odnosa sa Srbijom

Ambasador Srbije u SAD Marko Đurić razgovarao je danas u Vašingtonu s Dejvidom de Falkom, zamenikom pomoćnika ministrom trgovine SAD.

Kako se navodi u saopštenju ambasade Srbije, De Falko, koji je u Ministarstvu trgovine SAD zadužen za Evropu i Evroaziju, preneo je ambasadoru Đuriću da će pojačani angažovan SAD na planu trgovinske razmene i privrednih odnosa sa Srbijom biti jedan od prioriteta koje će Ministarstvo trgovine predstaviti novoj američkoj administraciji.

Srbija ima, po njegovim rečima, uočljiv potencijal da bude afirmisana kao lider i primer uspešnosti na Zapadnom Balkanu.

Kako je istakao, dodatna prednost Srbije jeste otvaranje Kancelarije američke Međunarodne razvojne finansijske korporacije (DFC) u Beogradu, sa kojom Ministarstvo trgovine SAD veoma blisko sarađuje.

PROČITAJTE JOŠ

VUČIĆ: Za 72 sata Srbija će biti druga u Evropi i peta u svetu po stopi vakcinacije

NIKAD POKAZANA BOL! SUROVO ISKRENA ISPOVEST O ZAROBLJENIM JUNACIMA: Kapetan Dragan slomiće i najhrabrije (VEČERAS na HAPPY TV u 20.50)

ZAEV ODAO PRIZNANJE: Vučić za Srbiju obezbedio vakcine i sa istoka i sa zapada

UŽASNA NESREĆA KOD BORA: Devojku slučajno upucao verenik

FDA odobrio da se iz jedne bočice Fajzera uzima i 6. doza

MANIJAK ISTRAUMIRAO DETE: Uznemiravao devojčicu na autobuskoj stanici u Nišu, komšije upozoravaju da mu to nije prvi put

Nadovezavši se na značaj Kancelarije DFC u Beogradu kako za Srbiju, tako i za čitav region, ambasador Đurić predstavio je viziju predsednika Aleksandra Vučića o regionu bez granica, sa slobodnim protokom ljudi, dobara i kapitala.

U tom smislu, Đurić je ponovio je spremnost najvišeg rukovodstva Srbije na proširenje ekonomsko-trgovinske saradnje sa SAD na svim nivoima.

Tome će, kako je ocenio, svakako doprineti kontinuirana stabilnost najvažnijih ekonomskih pokazatelja koji Srbiju čine izuzetno povoljnim poslovnim okruženjem, pogodnim za svaku vrstu investicija, kaže se u saopštenju ambasade Srbije u SAD.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE.

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar