3°C

Beograd

Photo: arhiva

Izvor: tanjug

Odbijen zahtev za puštanje Veseljija na slobodu!

Sudija Nikolas Giju odbio je zahtev odbrane nekadašnjeg lidera OVK Kadrija Veseljija za njegovo privremeno puštanje na slobodu.

PROČITAJTE JOŠ

DAČIĆ O RAZGOVORU SA MEKLALISTEROM: Treba se usredsrediti na pitanja zajedničkih imenitelja

OTVARANJE PANDORINE KUTIJE: Bolno iskustvo žrtve koju je SILOVAO stric dok mu se žena porađala

DR AŠANIN NAJAVIO: Tri beogradske klinike danas izlaze iz kovid sistema

Istovremeno, odbijen je i zahtev odbrane za sazivanje ročišta za usmeno izlaganje o pomenutom zahtevu.

Bez obzira na to što je sudija uvažio argumente odbrane da Veselji neće pokušati da izbegne pravdu ukoliko bude pušten na privremenu slobodu, obrazložio je da pomenuti argumenti ne uklanjaju u potpunosti opasnost od bekstva.

Sudija Giju je istakao da smatra da postoji rizik od toga da bi, ukoliko pušten, Veselji mogao da pokuša da vrši opstrukciju pravde i zastraši svedoke.

OVO ĆE VAS ZANIMATI

ZAPOČINJANJE PREGOVORA: Zvezda ostaje bez favorita

VELIKA POLICIJSKA AKCIJA U BANJALUCI: Uhapšene četiri devojke iz Srbije

RADOVI NA VIŠE PUTEVA: Zabrana za šlepere

Glavni tužilac Džek Smit je ranije naveo zašto treba odbiti zahtev Veseljijevog advokata Bena Emersona, uz konstataciju da mu za počinjena dela preti kazna doživotnog zatvora.

Tužilaštvo zato smatra da Veselji treba da ostane u pritvoru.

- Veselji je optužen za ratne zločine i zločine protiv čovečnosti , uključujući ubistva i mučenje. Za zločine iz optužnice postoji mogućnost izricanja doživotnog zatvora. Postoji stalni rizik od njegovog bekstva, koji će se i povećati kada Veselji i njegovi zastupnici saznaju sve dokaze koje imamo protiv njega - stoji u saopštenju tužilaštva.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE.

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar