4°C

Beograd

Photo: Arhiva

Izvor: b92

VUČIĆ PRISLUŠKIVAN ZBOG MERA PROTIV MAFIJE: Želeli da znaju svaki korak da bi se zaštitili

Istraga je pokrenuta na osnovu dokaza koje je MUP dostavio

PROČITAJTE JOŠ

POKRENUT PREDISTRAŽNI POSTUPAK: Tužilaštvo za organizovani kriminal istražuje prisluškivanje Vučića

DOBIO PACKU IZ BRISELA! Ucene Ramuša Haradinaja ne prolaze!

OTKRIVENO U "POSLE RUČKA" Više od pola građana Srbije ima ovaj pogrešan podatak u ličnoj karti

SENZACIJA! "Na pravom mestu" prava istina o koroni (VEČERAS u 21.50 HAPPY TV)

Tužilaštvo za organizovani kriminal je pokrenulo predistražni postupak u vezi sa neovlašćenim prisluškivanjem predsednika Srbije, Aleksandra Vučića.

Istraga je pokrenuta na osnovu dokaza koje je MUP dostavio, a saslušano je čak 50 osoba, među kojima su i bivši pripadnici MUP-a.

Ko je, po čijem nalogu i sa kojim ciljem prisluškivao predsednika Srbije Aleksandra Vučića i njegovu porodicu utvrđeno je istragom koju je MUP sproveo i koja pokazuje da je šef države nezakonito praćen u poslednje dve godine, ako ne i više.

Nekadašnji operativac Službe bezbednosti Božidar Spasić kaže da je najvažnije od svega da je MUP otkrio o čemu se radi uz pomoć službe BIA.

- Bez BIA se ovo ne bi moglo uraditi. Najvažnije je da je to otkriveno, i da to prekinuto. Nikome više u zemlji neće biti moguće da prisluškuje predsednika države - kaže on.

Kako prenose mediji, među saslušanima su bivši i sadašnji visokorangirani funkcioneri MUP-a.

ZANIMAĆE VAS OVO

KORONA PRESEK: Još 1.648 pozitivnih, preminulo 20 lica

Postoji mogućnost da je novi soj korone stigao na KiM

BESPOVRATNA PODRŠKA: Za mala i srednja preduzeća 2 MILIJARDE DINARA

Predsednik odbora Skupštine Srbije za pravosuđe Vladimir Đukanović kaže da je ovim dobijena potvrda MUP-a da su neki pripadnici te službe vršili prisluškivanje.

- Očekujem da tužilac pokrene definitivno istragu na osnovu ovih navoda koje je MUP naveo, pa da se sprovede detaljna istraga ga da vidimo ko je to radio - kaže Đukanović.

Izvesno je da je šef države bio pod prismotrom kako bi se znao svaki njegov korak, ističe nekadašnji operativac Službe bezbednosti Božidar Spasić.

- Nisu pripadnci Ministarstva unutrašnjih poslova protiv kojih se sada vodi istraga prisluškivali predsednika Vučića da bi znali šta će da ruča, da li će da ide na izlet sa decom. Njih je posebno zanimala njegova profesionalna, sta radi kao predsednik države, kakva naređenja izdaje ministrima, da li se konsultuje sa nekim, s kim ima kontakte i razgovore - napominje on.

Zato se do kraja mora utvrditi ko je sve učestvovao, a pre svega ključno je otkrivanje krajnjih nalogodavaca.

- Postoji nekoliko pretpostavki o prisluškivanju, a to je pre svega da se zaštiti određeni mafijaški krugovi, da vide kakve mere planira predsednik da preduzme protiv mafije, jer objavljen je rat već godinama. Potom, da bi se ti podaci koristili za neka ucenjivanja ili da bi se stavili na raspolaganje nekoj službi - ocenjuje Spasić.

O dosadašnjim rezultatima predistražnog postupka ministra policije Aleksandar Vulin detaljno je upoznao predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

Podsetimo, pored predsednika Vučića prisuškivani su i razgovori njegove porodice Andreja Vučića i starijeg sina Danila. Prisluškivani su i razgovori direktora BIA Bratislava Gašića, kao i visokih funkcionera SNS Miloša Vučevića i narodnog poslanika Vladimira Đukanovića.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE.

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar