Izvor: Tanjug
27.11.2020 u 10:24
0

MINISTAR SPOLJNIH POSLOVA SRBIJE RAZGOVARAO SA GUJONOM

 Ministar spoljnih poslova Srbije Nikola Selaković razgovarao je danas sa novoimenovanim vršiocem dužnosti direktora Uprave za saradnju s dijasporom i Srbima u regionu Arnoom Gujonom, saopšteno je iz tog ministarstva.

Selaković je izrazio očekivanje da će taj organ uprave u sastavu Ministarstva spoljnih poslova nastaviti da dosledno i prioritetno radi na zaštiti prava i interesa i očuvanju kulturnog i jezičkog identiteta dijaspore i Srba u regionu.

Prema rečima Selakovića, pružanje pomoći u očuvanju i razvoju duhovne, nacionalne i kulturne samobitnosti srpskog naroda izvan Srbije, pre svega u regionu, jeste posebno važno s obzirom na činjenicu da će uskoro u državama u okruženju biti organizovan popis stanovništva.

SVE O SPORTU

DOKTOR JOVANOVIĆ OTKRIO KAKO JE SPOJIO FUDBALSKU IKONU I TENISKOG KRALJA: MARADONA OBOŽAVAO NOLETA (FOTO)

SRBIN RASPLAKAO GRKE: Objasnio im zašto nije mogao da igra za Helene!

ISPLIVALE ŠOKANTNE INFORMACIJE: Mateus je u Partizan došao po zadatku tajne službe, imao je pištolj i knjižicu!

Selaković je Gujonu poželeo mnogo sreće i uspeha u radu, istakavši da je uveren da će on, kao osvedočeni borac za bolji položaj srpskog naroda na KiM i borac za istinu o istorijskim događajima u regionu u protekle tri decenije, u tesnoj saradnji sa ministrom spoljnih poslova, Vladom Srbije i predsednikom Republike učiniti značajne pomake u poslovima iz svoje nadležnosti.

Gujon je zahvalio na podršci, istakavši da je zahvalan na prilici da kroz institucije Srbije nastavi da radi za srpski narod, i da će se boriti svim snagama za očuvanje i razvoj duhovnog, nacionalnog i kulturnog položaja srpskog naroda izvan matice, njegovo ekonomsko i kulturno umrežavanje sa Srbijom i očuvanje srpskog jezika i ćiriličkog pisma.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter