19°C

Beograd

Photo: HappyBSC

Izvor: HappyBSC

EKSKLUZIVNO! DAČIĆ NA HAPPY TV: Vučić odlučuje o VLADI, ni odlazak u opoziciju nije BAUK

Ministar spoljnih poslova i predsednik SPS Ivica Dačić gostovao je u najgledanijem juternjem programu "Dobro jutro Srbijo" Happy TV. 

- Socijalistička partija uvek će raditi u interesu Srbije i za dobro građana. Senzacionalistički naslovi po medijima su samo deo kampanje koja se vodi protiv mene i SPS -a. Nesporno je da će nolva Vlada biti formirana po odluci većine, koja je dobila poverenje građana na izborima - istakao je Dačić.

OVO MORATE ZNATI

MILOVCI NAPRAVILI HAOS U SRPSKIM OPŠTINAMA: Đukanović pustio svoje zveri sa lanca

BOLNIČAR UHAPŠEN: UKRAO NOVČANIK PREMINULOG OD KORONA VIRUSA

ISKORISTITE DAN ZA OSVEŽENJE: Pogledajte gde nas očekuju pljuskovi

OD DANAS "OKO SOKOLOVO" NA DELU: PIŠE KAZNE i šalje na kućnu adresu

POJEDINI PROFESORI STRAHUJU OD POVRATKA U KLUPE: Jedna stvar može da bude kobna po njih!

Ministar spoljnih poslova navodi da je SPS spreman za nastavak saradnje sa SNS-om, ali da ne zavisi od njih da li će biti deo vlasti. Odluku će donbeti lider pobednika - predsednik Aleksandar Vučić. 

- Odlazak u opoziciju nije pitanje zbog kojeg treba tolika prašina da se podiže. Ovde je reč da li će biti širi koncenzus, da li će Srbija ići dalje, kao i kojim putem - objasnio je Dačić. 

Dačić otkriva i da, bez obzira na priče i formiranje budućeg kabineta, on svakodnevno radi i vrlo je aktivan u interesu države. On je istakao da mu nije važno koje će funkcije obavljati sve dok radi za dobrobit srpskog naroda. 

- Nema šta da se čeka Vlada. Mora da se radi i ne smemo gubiti vreme. Svaki odgovorni čovek, a i ministar,  trebalo bi da radi svoj posao bez obzira što se tek čeka formiranje nove Vlade - rekao je lider SPS i kao primer naveo ministra Mladena Šarčevića, koji se požrtvovano posvetio svom poslu jer mora da se radi zbog početka nove školske godine. 


Albanci ne žele kompromis

Ivica Dačić je napomenu da vlast u Prištini ne želi kompromis. 

- Albanci žele samo ono što je do sada bilo nametnuto. O drugačijem prilazu ne žele ni da pričaju - podvukao je ministar. 


Mnogo je komentara da poslanička lista SPS ne može da se poredi sa onom od ranije. Lista socijalista je šarolika - Smilja Tišma je najstariji poslanik i ima 91 godinu. Ona je bila poslanik pre 50 godina. Ministar je objasnio da je Dubravka Kralj najmlađa poslanica iz redova SPS i da ima 26 godina, a ujedno je bila i najbolji student Pravnog fakulteta u Novom Sadu. 

- Meni je bitno da oko mene i SPS-a budu kvalitetni ljudi. Među našim poslanicima ima i onih koji nisu članovi SPS-a - objasnio je Dačić navodeći da je to odlična stvar kako bi imali stručnjake u svojim strukama. 

U emisiji "Dobro jutro Srbijo" dotakli smo se i teme odmora koja je trenutno aktuelna:

- Nikad nisam išao na odmor. To pitanje o odmoru konstantno mi postavlja i porodica, a ja zaista ne pamtim kada sam išao na odmor. Neću se posvetiti odmaranju već radu - bio je jasan Dačić.

Za kraj, domaćin u studiju Katarina Korša mu je poklonila knjigu uz komentar:

- Tokom prošlog gostovanja dobili ste knjigu i već ste je pročitali. Sada Vam poklanjamo još jednu. 

Ministar se zahvalio uz opasku:

- Samo da ne bude ta pod naslovom "Stariji" - nasmejao se Dačić. 

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE.

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar