17°C

Beograd

Photo: HappyBSC

Izvor: HappyBSC

ANA BRNABIĆ GOST MILOMIRA MARIĆA Evo šta je premijerka poručila Vučiću!

Premijerka Ana Brnabić gost je "Dobro jutro Srbijo" Happy TV.

DANAS TIŠINA VLADA GUČOM Danas bi odjekivala truba, jeo se svadbarski kupus, ali...

Na početku ekskluzivnog gostovanja predsednica Vlade je istakla da će šef države Aleksandar Vučić odlučiti o budućem prvom čoveku kabineta.

- Da li će mesto ministara, ali i druge funkcije, pripasti onima koji imaju bolje rezultate? - pitao je premijerku  domaćin Milomir Marić.

PREDSEDNIK VUČIĆ DANAS PREDSTAVLJA PROGRAM ZA DALJI RAZVOJ SRBIJE

- Rezultati su uvek bili najvažniji, ali je važna i volja i koliko se neko bori. Bitno je koliko ste na usluzi građanima, u kojoj meri odgovarate na na njihove mejlove, koliko ih slušate... Građani su na izborima glasali za projekat SNS "Srbija 2025" i sprovođenje ovog plana je posao naredne Vlade. Jako je važno da predsednik Vučić, po ustavnom ovlašćenju, predloži mandatara, i da nastavi da podržava tim. Ja, lično, uvek verujem u tim - navela je gošća Happy TV.


Lekara iz Višegradsek sama dala otkaz

Premijerka se dotakla i slučaja lekarke iz Višegradske za koju se pisalo da je dobila otkaz, ali je naša gošća to demantovala:

- Čula da je lekarka dala samoinicijativno otkaz, što je druga stvar. Niko je nije udaljio sa posla. Nisam se preterano bavila ovim slučajem ali znam da nije dobila otkaz - obajsnila je ona.


Predsednica Vlade je zadovoljna podrškom koju ima predsednik od naroda i objasnila da su građani od nje najčešće želeli da prenesem pozdrave Vučiću i to zbog njegove posvećenosti radu i borbi za srpski narod. 

- Svima u interesu je da se reše problemi naroda, ali na adekvatan i zakonit način - dodala je ona i podvukla da je sudstvo je nezavisno iako se "svakodnevno objavljuje kako imamo i vršimo uticajna što nije tačno".

Premijerka je istakla da se ponosimo što imamo slobodu medija i da tako treba i da ostane. 


Učim od Kriznog štaba, ponosna sam na njih

Ana Brnabić je ponosna na Krizni štab.

- U ovom trenutku medicinski sistem Srbije ima sve. Zaista sam počastvovana što radim sa takvim ljudima iz Kriznog štaba i mnogo učim od njih - objasnila je premijerka i dodala:

- Hvala njima što se bore sa nedobronamernim komentarima i što rade i ne obaziru se na to. 


U emisiji "Dobro jutro Srbijo" dotakli smo se i teme narodnih poslanika, a premijerka je istakla da postoje i oni poslanici koji koriste Narodnu skupštinu da sa štapom uđu u nju, iako je ona i njihov dom. Takvo nasilje je - sramno. 

- Videli smo da se policija povlačila i trpela. U Srbiji kada imao zabranu kretenja dobijete šerpe i lonce u znak protesta, zaboravljajući da su to mere koje su nas spasile italijanskog scenarija, koji im se dogodio jer nisu na vreme preduzeli sve što je bilo neophodno - navodi Brnabićka. 

Ona je objasnila i da danas imamo sve što nam je neophodno za borbu protiv pandemije i da je naše zdravstvo pokazalo svoju jačinu. 

- Prošli su izbori a mi imamo nikada veću podršku i poverenje naroda, kao i najveću stopu rasta u regionu od pet odsto, tako da možemo biti zadovoljni svi zajedno i ponosni sa tim gde smo i šta smo - bila je jasna premijerka.

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar

Povezane vesti