21°C

Beograd

Photo: TANJUG/PRINTSCREEN

Izvor: kurir.rs

OGLASIO SE STEFANOVIĆ O PROTESTIMA: Očigledno je da policija ne interveniše kad je niko ne napada!

 Nebojša Stefanović, potpredsednik Vlade Srbije i ministra unutrašnjih poslova, rekao je večeras da policija ne interveniše kad je niko ne napada, kao što je to slučaj večeras na ulicama Beograda.

"Kao što je to jasno i očigledno svim građanima Srbije kada niko ne napada pripadnike policije i ne uništava imovinu naše zemlje, nema ni potrebe da policija na bilo koji način interveniše", rekao je Nebojša Stefanović.

Ministar unutrašnjih poslova ipak dodaje da je i večeras bilo kršenja zakona. "Nažalost, moram da konstatujem da i večeras imamo kršenje zakona i neprijavljene skupove, kršenje epidemioloških mera, ali i incidente u pojedinim gradovima. Ovom prilikom još jednom pozivam građane koji učestvuju u demonstracijama da ne pribegavaju nasilju".

OBAVEZNO PROČITAJTE

EVO KAKO JE MAKRON DOČEKAO VUČIĆA (FOTO, VIDEO)

OGLASIO SE PREDSEDNIK VUČIĆ IZ PARIZA I POSLAO PORUKU DEMONSTRANTIMA!

POSLEDNJI PODACI O KORONI Manje zaraženih, preminulo 11 osoba

KRIZNI ŠTAB PRESEKAO! Ovo su NOVE MERE!

POLICAJAC KOME SU OBE NOGE POLOMLJENE OPISAO KAKO JE ZADOBIO PRELOME: Pao sam i osetio veliku bol u nogama...

EVO ŠTA ZNAČE NOVE MERE U BEOGRADU Nema svadbi, proslava, a ima još

NAMAMIO JE DEVOJKU DA DOĐE U BOSNU I HERCEGOVINU: A onda je usledio PAKAO!

Stefanović se osvrnuo i na tvrdnje da policija koristi nekakve tobožnje parapolicijske formacije tokom ovih protesta.

- Te tvrdnje su potpuno lažne - rekao je potpredsednik Vlade Srbije i dodao:

- Upravo ti ljudi pokušavali su da uništavaju državnu imovinu, upadali su u zgradu Skupštine, a jasno smo videle ljude koji su provalili vrata parlamenta i ljude koji su ih na to pozivali. Jasno smo videli i da je policija pokazala maksimalnu uzdržanost sve do trenutka dok i životi policajaca nisu bili ugroženi - kazao je ministar. 

Stefanović je istakao da je iznenađen činjenicom da su neki od izgrednika veoma brzo pušteni na slobodu.

"Niko od njih nije priveden jer je izražavao drugačije mišljenje, već zato što je kamenicom, palicom, lopatom pokušavao da ugrozi živote pripadnika policije", poručio je Stefanović i nastavio: "Nema ni govora o saradnji policije sa bilo kojom izgredničkom grupom i tražim od nadležnih državnih organa da najoštrije kazne one koji su nasiljem pokušavali da ostvare svoje političke ciljeve. A policija će učiniti sve da identifikuje svakoga od tih ljudi. Mirni i zakoniti protesti su uvek dozvoljeni u našoj zemlji, ali nasilje i pozivi na rušenje volje građana nikada i nikome neće biti dopušteni".

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar

Povezane vesti