16°C

Beograd

Photo: Arhiva Tanjug

Izvor: Tanjug

BRNABIĆ: Danas u Londonu na Samitu EBRD

Premijerka Srbije Ana Brnabić učestvovaće danas na Investicionom samitu za Zapadni Balkan u Londonu, koji organizuje Evropska banka za obnovu i razvoj (EBRD).

Na Samitu će učestvovati premijeri iz regiona, a cilj skupa je da se istaknu potencijalne investicione i poslovne mogućnosti na Zapadnom Balkanu i da se promovišu regionalni i prekogranični projekti.

Prema programu Samita, nakon otvaranja skupa, na kojem će govoriti direktor EBRD Suma Čakrabarti i premijer Hrvatske, predsedavajuće EU, Andrej Plenković, uslediće panel na kome će učestvovati premijeri šest zemalja Zapadnog Balkana.

Na panelu će, kako je najavio EBRD, pored Ane Brnabić, učestovati premijeri Albanije Edi Rada, Crne Gore Duško Marković, Severne Makedonije Oliver Spaskovski, predsedavajući Saveta ministara BiH Zoran Tegeltija i premijer privremenih institucija u Prištini Aljbin Kurti.

BOREL PREDLOŽIO NOVOG SPECIJALNOG IZASLANIKA! Sad traže Lajčaka da rešava dijalog Beograd i Prištine!

Tokom boravka u Londonu, Brnabićeva će imati i niz bilateralnih susreta, među kojima sastanak sa specijalnim izaslanikom SAD za Zapadni Balkan Metjuom Palmerom i s ministrom odbrane Velike Britanije Benom Volasom.

Premijerka Brnabić će razgovarati i s predsednikom EBRD-a Sumom Čakrabartijem, kao i s predsedavajućim Saveta ministara BiH Zoranom Tegeltijom.

Boravak u Londonu Brnabić će završiti predavanjem na Imperijal koledžu, u kojem će govoriti o značaju razvoja tehnologije i preduzetništva.

Ovogodišnji Samit u Londonu četvrti je takav samit EBRD-a.

U februaru 2014. godine u EBRD-u je održan prvi samit o Zapadnom Balkanu i prvi put je okupio premijere regiona.

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar

Povezane vesti