4°C

Beograd

Photo: Wikipedia/Printscreen

Izvor: Tanjug

VIKILIKS OTKRIO: Jamajka 10 godina odbija da prizna Kosovo!

Vlada Jamajke je još 2009. godine odbila zahtev SAD da prizna tzv. Kosovo, koje je godinu dana ranije jednostrano proglasilo nezavisnost, preneo je 2011. godine sajt "Gliner" sa Jamajke, pozivajući se na diplomatski telegram do kojeg je došao "Vikiliks".

U dokumentu, čije delove je preneo sajt, navodi se da je otpravnik poslova ambasade SAD pozvao Vladu Jamajke da prizna tzv. Kosovo tokom sastanka sa podsekretarom za multilateralne poslove Ministarstva spoljnih poslova i spoljne trgovine 23. jula 2009. godine.

NEMAČKA U OGROMNOM PROBLEMU: Ekstremna desnica sve snažnija!

Međutim, zvaničnica Ministarstva spoljnih poslova rekla je da ne očekuje da će vlada njene zemlje priznati Kosovo.

Ona je istakla da se Vlada Jamajke, "iz humanitarnih razloga", nije protivila članstvu Kosova u Svetskoj banci i poručila da to što su Dominikaska republika i Belize priznali Kosovo nije osnov da to učine i ostale države u Karipskom moru.

Ona je naglasila da je stav Vlade Jamajke da bi otcepljenje bilo koje teritorije trebalo da bude stvar zajedničkog dogovora između uključenih strana.

Naglasila je da njena vlada deli "nadu za mir i ekonomski razvoj na Balkanu" sa vladom SAD.

LAJČAK NIJE POGODAN?Ne priznaje nezavisnost Kosova, ne može biti specijalni izaslanik!

Ranije danas, ministarka spoljnih poslova Jamajke Kamina Dzonson Smit demantovala na svom Tviter nalogu navode Hašima Tačija da je ta država priznala nezavisnost Kosova.

Džonson Smit je retvitovala Tačijevu objavu na Tviteru, uz komentar da "Jamajka ne prepoznaje Kosovo kao nezavisnu državu".

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar

Povezane vesti