10°C

Beograd

Photo: happytv

Izvor: happyBsc

NIKOLA SELAKOVIĆ U "DOBRO JUTRO SRBIJO": Evo dokumenta o SPC koji razbijaju podmetačine režima Mila Đukanovića

Nikola Selaković, generalni sekretar Predsednika Srbije, doneo je u studio Happy TV dokumenta koja pokazuju jedinu istinu o Srpskoj pravoslavnoj crkvi i odnosu vlasti Crne Gore prema crkvi i spornom Zakonu o slobodi veroispovesti. 

- Postoje dve stvari u Crnoj Gori. Jedno je zakon, a drugo je pitanje svojine, vlasništva - počeo je Selaković u "Dobro jutro Srbijo".

Generalni sekretar je dokumentima odbacio jedan od glavnih argumenata Crne Gore.

- Režima Mila Đukanovića kao glavni argument koristi slučaju Crkve svetog arhangela Gavrila da je vlasništvo Republike Srbije. Nisu znali da čitaju katastar. Republika Srbija je vlasnik svih parcela - čak i na mestima gde su crkve, privatne kuće... U ovom slučaju objekat - crkva su vlasništvo SPC, a parcela je vlasništvo Republike Rrbije. Po zakonu, ko je korisnik parcele može da se uknjiži i kao vlasnik parcele.

Selaković je naveo i da ne stoji argument Crne Gore da SPC ne želi da se upiše u njihov registar verskih zajednica, a da je u Srbiji to uradila bez problema.

- Po zakonu u Srbiji, SPC i još šest crkava imaju status tradicionalne crkve. Njima je priznat je kontinuitet, što je jedna vrlo ozbiljna razlika od onoga što nudi vlast u Crnoj Gori - objasnio je Nikla Selaković.

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar