18°C

Beograd

Photo: HappyBSC

Izvor: HappyBSC

UŽIVO! VUČIĆ U "ĆIRILICI" Predsednik odgovarao na pitanja čitalaca portala HAPPYBSC!

Predsednik Srbije je u specijalnoj "Ćirilica" odgovorio i na pitanja gledalaca koji su poslali na HappyBSC portala.

- Da li postoji mogućnost referenduma u srpskom delu Kosova za otcepljenje? - bilo je prvo pitanje.

- Pravo uvek prati fakte, a ne obrnuto. Moćnici nam to ne bi dozvolili, a pobunila bi se i cela Srbija koja misli da bi sve trebalo biti naše.

- Ovde su se ljudi šalili sa turističkim vaučerima, a evo sada traže novu podelu vaučera - pročitao je Milomir Marić.

- Daćemo još 100.000. Ogromna je navala. Čuo sam se oko vaučera i sa resornim ministrom Rasimom Ljajićem i rekao mi traže sve više i penzioneri i nezaposleni. Pojačaćemo to, daćemo ljudima vaučere - obećao je šef države.

- Zašto Vladimira Putina nisi vodio na lov u Karađorđevo - nastavio je domaćin "Ćirilice".

- Neke sam od stranaca sam vodio u Karađojerđevo, ali ne u lov. Nisam ja lovac, to sam i nudio, ali političari danas doleze u posetu na dan-dva, a ne kao pre po 10 dana. Druga su vremena - objasnio je predsednik.

- Izgleda da bi zvezdaši voleli da se donese dekret da Zvezda bude prvak i u košarci i fudbalu - interesovalo je Marića.

- Navijači Zvezde kažu da nikad nije dovoljno titula, a Partizanovim navijačima sam kriv jer sam namestio da Zvezda sinoć "pobedi" a oni su heroji.

- Koji je najdraži poklon koji si dobio od stranih državnika - bilo je još jedno pitanje u nizu.

- Dobio sam mnogo poklona, lepih, divnog psa od patrijarha, od predsednika Putina uvek dobijam lepe poklone. Patrijarhov pas je iz istog legla kao i onaj koji sam poklonio Putinu.

- Evo, gledaoci traže smenu državnog tužioca - nastavio je domaćin "Ćirilice".

- Ne smemo to ni da kažemo jer bismo odmah dobili packe od Brisela.

- Svaki službenik stranih ambasada mogu da nazove i traže da nekog oslobode a ti to ne možeš - dopunio je Marić.

- Ja bih visio na Terazijama kad bih to tražio - kratko je rekao Vučić.

Komentari korisnika (1)

srb

... Mogućnost referenduma u srpskom delu Kosova za otcepljenje? Prvi put čujemo. Zašto nije aktiviran Kiparski model (o kome se na vreme govorilo nakon 2.000-te god), ili model Dejtonskog sporazuma u BiH: Dva entiteta (pola-pola) u sastavu Srbije (srpski terittorijalni integritet i suverenitet). Na toj osnovi sigurno bi se vratili 250.000.proteranih Srba? Naprotiv, zvanično Srbija nije predlagala nikakav model za rešenje Kosova i Metohije (bez obzira ko je bio na vlasti)? Za unutrašnju medijsku sliku propagiralo se da je Kosovo Srbija, naša Južna pokrajina - a zvanično-oficijelno PRIHVAĆEN JE Briselski sporazum (korigovan Ahtisarijev plan) kojim je Kosovo dobilo sve atribute države? Kompromis o normalizaciji se traži da Kosovo udje u Ujedinjene nacije, Unesko, Interpol...? Zašto Marić zaobilazi bitna pitaanja oko Briselskog sporazuma?


Ostavite komentar

Povezane vesti