Izvor:
13.12.2019 u 19:58
0

DŽONSON PORUČIO STARDŽENOVOJ: Neće biti novog referenduma!

Britanski premijer Boris Džonson poručio je danas škotskoj liderki Nikoli Stardžen da neće biti novog referenduma o nezavisnosti Škotske i istakao da se mora poštovati prethodno glasanje iz 2014. godine.

Premijer je jasno stavio do znanja da je i dalje protiv drugog referenduma o nezavisnosti, podržavši većinu ljudi u Škotskoj koja ne želi da se vrati podeli i neizvesnosti, navedeno je u saopštenju iz njegovog kabineta.

On je dodao da je rezultat referenduma iz 2014. bio odlučujući i da ga treba poštovati.

Liderka Škotske nacionalne partije (SNP) Nikola Stardžen izjavila je ranije danas da je sada vreme da zemlja odluči o svojoj budućnosti i da će njena administracija sledeće nedelje pokrenuti pravna ovlašćenja za raspisivanje referenduma o nezavisnosti.

Narod Škotske je rekao svoje. Sada je vreme da odlučimo o svojoj budućnosti – rekla je Nikola Stardžen pošto je njena Škotska nacionalna partija povećala broj mesta u britanskom parlamentu, prenosi Rojters.

Škotska vlada će sledeće nedelje objaviti detaljan, demokratski slučaj prenosa vlasti kako bi se pokrenula pravna procedura za održavanje referenduma – dodala je, pozivajucći se na administraciju na čijem je čelu u Edinburgu.

Izvor: Tanjug
Foto: ft.com/Printscreen

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter