Izvor:
13.12.2019 u 20:41
0

JOVANOVIĆ: U blokadi zgrade RTS ne vidim nikakvu politiku! (VIDEO)

Za to vreme, pristalice Saveza za Srbiju koje su se okupile ispred zgrade Radio Televizije Srbije oko 12 časova i dalje blokiraju ulaze u zdanje javnog servisa i prema njihovim najavma, tako će biti sve do 20 časova. Prema rečima jednog od lidera saveza i predsednika Narodne Stranke, Vuka Jeremića, ovaj potez je iznuđen zato što RTS u poslednjih osam godina ne radi svoj posao. Blokadu zgrade osudilo je rukovodstvo RTSa i novinarska udruženja, a predsednik Srbije, Aleksndar Vučić izjavio je da garatnuje da niko od zaposlenih neće biti ugrožen. Gostujući u jutarnjem programu televizije Hepi, lider Liberalno Demokratske Partije, Čedomir Jovanović, rekao je da u blokadi zgrade RTS ne vidi nikakvu politiku.

Ogorčeni uređivačkom politikom pristalice Saveza za Srbiju sproveli su obećano u delo i okupili se ispred zgrade Javnog Servisa u Taksovskoj ali i okolnim ulicama i blokirali ulaze. Vuk Jeremić, jedan od lidera saveza kaže da nekadašnja vlast demokrata nije vršila uticaj na uređivačku politiku RTS i da je čak i u vreme kada je njegova supruga bila urednik informtivnog progmra bilo više mesta za opotziciju.

Reagujući na blokadu, rukovodstvo RTSa poručuje da su u poslednjih godinu dana zaposleni na javnom servisu izloženi su pritiscima zbog kojih povremeno nisu u mogućnosti da svoj posao obavljaju na profesionalan način i da je neprihvatljivo i opasno inciranje „talačke krize“. Predsednik Srbije zaposlenima poručuje da nemaju razloga za brigu.

A lider LDP-a Čedomir Jovanović ocenio je, gostujući u jutarnjem programu televizije Hepi, da u najavi i ideji Saveza za Srbiju da blokiraju zgradu RTS-a nema politike, osim ukoliko se pod politikom smatra izazivanje incidenata, kao i da društvo mora da odbaci takve postupke.

Milan Stanić, načelnik Policijske uprave za Grad Beograd negirao je navode Saveza za Srbiju da je skup oko zgrade RTSa uredno prijavljen i izjavio da organizatori nisu poštovali Zakon o javnom okupljanju. Prijavu za javno okupljanje policijskoj stanici Palilula podneo je predsednik Izvršnog odbora Pokreta za preokret Milorad Bjedov 11. decembra ali su nadležni utvrdili da je prijava neblagovremena, jer nije podneta u zakonom propisanom roku, i nekompletna, jer ne sadrži potrebno i zakonom propisano, te se sa tim u vezi skup ne smatra prijavljenim – izjavio je Stanić.

Happytv.rs
Foto: Youtube/Printscreen

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter