Izvor:
12.12.2019 u 23:03
0

DŽONSON PORUČIO ČLANOVIMA PARTIJE: Uživajte u slavlju, ne bismo uspeli bez vas!

Britanski premijer Boris Džonson poručio je članovima svoje partije da "uživaju u slavlju" nakon što je prva izlazna anketa pokazala da je njegova Konzervativna stranka na putu je da osvoji većinu mandata na izborima koji su večeras završeni u Velikoj Britaniji.

Nadam se da ćete večeras uživati u slavlju – napisao je Džonson u mejlu članovima partije, dodajući – Vi ste omogućili ovu kampanju. Ne bismo uspeli bez vas. –

Ako se predviđanja pokažu tačnim, Džonson će osvojiti mesta u parlamentu koja su mu potrebna za realizaciju Bregzita 31. januara, javlja Rojters.

Prema anketi, Džonsonovi konzervativci osvojiće 368 mandata, dovoljno za "udobnu" većinu u parlamentu sa 650 mesta.

Prognozira se da će laburisti osvojiti 191 mandata, Škotska nacionalna stranka 55 mandata i Liberalne demokrate 13.

Zvanični rezultati treba da budu objavljeni u narednih sedam sati.

Na poslednjih pet nacionalnih izbora, samo je jedna izlazna anketa predvidela je pogrešan rezultat – 2015. godine kada se činilo da će Britanija dobiti "obešeni parlament", manjinsku ili koalicionu vladu, a u stvari su tada konzervativci osvojili većinu, dobivši 14 mesta više nego što su predviđanja pokazala.

Izvor: Tanjug
Foto: politico.eu/Printscreen

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter