Izvor:
08.12.2019 u 14:35
0

DAČIĆ I SOCIJALISTI PRELOMILI: Na naredne izbore nećemo ići na zajedničkoj listi sa SNS! (VIDEO)

Lider Socijalističke partije Srbije (SPS) Ivica Dačić izjavio je danas da ta stranka neće na narednim izborima imati zajedničku listu sa Srpskom naprednom strankom (SNS) i poručio da je zadovoljan rezultatima koje je njihova zajednička koalicija u proteklih sedam godina ostvarila, a što će biti osnova za njihovu buduću saradnju.

– Nastavićemo saradnju sa SNS-om, ali na izbore ćemo nastupati samostalno, odnosno u koaliciji s Jedinstvenom Srbijom Dragana Markovića Palme, nećemo imati zajedničku listu sa SNS-om, što je i normalno, jer smo do sada uvek išli odvojeno na izbore – rekao je Dačić novinarima uoči početkasednice Glavnog odbora SPS-a.

On je pozitivno ocenio sve rezultate koje je SPS ostvarila u koaliciji sa SNS-om, dodajući da je za proteklih sedam godina napravljen veliki pomak kada je reč o spoljno-političkoj poziciji Srbije.

– Srbija je danas faktor koja nije samo predmet rasprave na međunarodnim forumima, već i veoma značajan međunarodni faktor bez čijeg učešća i saglasnosti nema rešavanja najaktuelnijih pitanja u regionu – primetio je Dačić, koji je i ministar spoljnih poslova Srbije.

Naveo je da se ojačana spoljno-politička pozicija Srbije može videti i u suretima predsednika Srbije Aleksandra Vučića s brojnim međunarodnim zvaničnicima.

Dačić je istakao da je Srbija, istovremeno, mnogo uradila i na jačanju svoje pozicije time što je stabilizovala finansijsku situaciju.

Visoka stopa društvenog rasta, privlačenje stranih investicija, rast zaposlenosti i povećanje životnog standarda su, naveo je, ciljevu su sadašnje, ali i svake buduće politike.

– Mi smo ponosni na sve rezultate koje smo zajedno s Vučićem i SNS-om ostvarili i u narednom periodu to će biti osnova za naše odnose i u budućim političkim dogadajima, uključujući i situaciju posle izbora – podvukao je Dačić.

Izvor: Tanjug
Foto: Tanjug/Printscreen

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter