Izvor:
21.11.2019 u 18:41
0

ANA BRNABIĆ I TAO ŽANG: Saradnja veoma dobra, Srbija nastavlja sa složenim reformama!

Predsednica Vlade Ana Brnabić i zamenik izvršnog direktora Međunarodnog monetarnog fonda Tao Žang razgovarali su danas o rezultatima strukturnih reformi i o saradnji Vlade Srbije i MMF-a.

Premijerka je, sumirajući rezultate sprovođenja aranžmana sa MMF-om, ocenila da je saradnja veoma dobra i naglasila da Srbija nastavlja sa sprovođenjem složenih reformi, a kao značajnu je istakla pomoć MMF-a za očuvanje ostvarenog napretka i stvaranja povoljne klime za dodatna investiciona ulaganja u Srbiju.

Žang je pohvalio posvećenost Vlade Srbije sprovođenju reformi i naglasio da će MMF nastaviti da pruža punu podršku ključnim reformama.

Na sastanku je bilo reči i o aktivnostima koje se sprovode, kako bi se stvorili uslovi za što povoljnije poslovno okruženje, uz ocenu da su ostvarena stabilnost i povoljni uslovi domaće ekonomije rezultirali velikim interesovanjem investitora za dugoročna ulaganja u Srbiju.

Takođe je pohvaljen rast bruto domaćeg proizvoda, koji će biti barem 3,5 odsto u 2019. godini, dok je očekivani rast za 2020. godinu 4 procenta.

Tao Žang je, inače, najviše rangirani rukovodilac MMF-a koji je posetio Srbiju od 1991. godine.

Izvor: Tanjug
Foto: Vlada Srbije/Tanjug

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter