4°C

Beograd

PALMA NAJAVIO: Osnovci će sada letovati u Grčkoj i u pratnji jednog roditelja! (FOTO)

Učenici četvrtih i osmih razreda osnovnih škola u Jagodini će narednog leta nastaviti da letuju u grčkom letovalištu Paralija, a nakon 15 godina raspusta provedenog u Buljaricama u Crnoj Gori.

- Pošto propisi nalažu da maloletna deca moraju biti u pratnji jednog roditelja, sa njima će ići i jedan od roditelja - rekao je juče na ceremoniji polaganja kamena temeljca za novi Kulturni centar u Jagodini, predsednik Skupštine grada i počasni konzul Grčke u Srbiji Dragan Marković - Palma.

U Paraliji su do sada, o trošku grada, letovali samo maturanti srednjih škola Jagodine.

Reč je o oko 2.000 đaka osnovnih i srednjih škola i Škole dece oštećenog sluha i govora u Jagodini, koji su po sedam i pet dana letovali o trošku grada u Crnoj Gori i Grčkoj.

Oni na letovanju imaju vaspitače, lekare, obezbeđenje, organizatore, upravnike smena, kompletan monitoring 24 sata, ni u jednom trenutku ne budu prepušteni bilo kakvim slučajnostima, rečeno je danas Tanjugu u Gradskoj upravi.

U Gradskoj upravi podsećaju da Skupština grad besplatno letovanje za ovu kategoriju đaka, osnovaca i srednjoškolaca, organizuje 15 godina.

U Odelenju društvenih delatnosti Skupštine grada, ističu da su - na početku realizacije ovog projekta, činjenice bile poražavajuće, više od polovine školske dece nije umelo da pliva, 60 odsto ih nikada nije bilo na moru a preko 80 odsto ih nije putovalo van Srbije -

Situacija je sada daleko bolja, a ne treba zanemariti ni dimenziju druženja i prijateljstva koja se stvaraju na ovakvim letovanjima ističu oni.

Za proteklih 15 godina, na ovaj način o trošku gradskoh budžeta je letovalo oko 20.000 đaka Jagodine.

Izvor: Tanjug.rs
Foto: Arhiva

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar