Izvor:
14.11.2019 u 14:51
0

SAD IM SMETA I ŠTO NE DOLAZI Mediji u Hrvatskoj ocrnili Vučića

Za manje od sat vremena nakon što je predsednik Srbije Aleksandar Vučić obelodanio da neće otputovati na Izborni kongres Evropske narodne partije (EPP) u Zagreb, tu vest su preneli svi hrvatski mediji na udarnim mestima, a neki od njih konstatuju da je šef SNS iskoristio priliku da, kako kažu, "maksimalno ocrni Hrvatsku".

Svi mediji su u celosti preneli obrazloženje Vučićeve odluke u pismu upućenom predsedniku EPP Žozefu Dolu.

Hrvatski portal Index je tekst Vučićevog pisma Dolu preneo po Hini, bez komentara, pod naslovom: "Vučić: Ne dolazim u Zagreb. Hrvati me napadaju i nastaviće da me napadaju", a Jutarnji list uz navode da je Vučić odustao od dolaska u Zagreb i da je poslao pismo predsedniku EPP, zaključuje da je srpski predsednik tu priliku "maksimalno iskoristio da ocrni Hrvatsku".

Večernji list akcenat stavlja na deo Vučićevog pisma u kome predsednik SNS kaže da bi mu "odlazak u Hrvatsku i jasno zastupanje srpske politike, nesumnjivo donelo značajne bodove u Srbiji, ali da je, kako je naveo, uzeo u obzir i ono što je za njega najvažniji deo politike koju predstavlja – pružanje ruke i otvorena vrata za bolje odnose između Srba i Hrvata".

Portal 24 sata je vest o nedolasku Vučića u Zagreb na Izborni kongres EPP objavio pod naslovom: "Vode hajku protiv mene, jer je Srbija jaka", a slično iyveštavaju i drugi hrvatski mediji poput Slobodne Dalmacije, Tportala, Telegrama, Neta, Naroda, Dnevnika, Dnevno…

Slobodna Dalmacija takođe prenosi Vučićevo pismo uz, navodna saznanja da se "u kuloarima pominje i da je Vučić odustao od dolaska nakon sugestije iz vrha EPP-a".

List zaključuje i da je svojim nedolaskom Vučić direktno pomogao i hrvatskom premijeru Andreju Plenkoviću, i HDZ-ovoj predsjedničkoj kandidatkinji Kolindi Grabar Kitarović.

– Prvi se neće morati nikome opravdavati što dan nakon godišnice pada Vukovara ugošćuje srpskog predsjednika ''koji negira zločine koje su jedinice srpske vojske počinile u Hrvatskoj''. Ona (Kitarević) se, pak, neće morati braniti od kritika da je i sama svojevremeno pozvala Vučića u Zagreb – piše Slobodna Dalmacija.

Izvor: Tanjug

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter