Izvor:
14.11.2019 u 14:38
0

NARANDŽASTI ALARM NA JADRANU Oluje i pijavice udaraju na Hrvatsku i Crnu Goru

Hrvatski meteorološki zavod izdao je crveno upozorenje za veći deo Dalmacije zbog olujnog juga, dok je za ostatak obale na snazi narandžasti alarm zbog obilne količine kiše, a moguća je i pojava pijavica.

Zbog delovanja snažnog ciklona koji se premešta preko Hrvatske pale su znatne količine kiše, posebno na Jadranu, unutrašnjosti Dalmacije, Gorskome kotaru, Lici, unutrašnjosti Istre, zbog čega su znatno porasli vodostaji reka, prenosi Index.

Prema najavi zbog jačanja ciklona sa zapada Sredozemlja ponovo će se pojačati jugo, dok se za vikend očekuje jako olujno vreme uz obilne padavine.

U Crnoj Gori, zbog obilnih padavina došlo je do porasta vodostaja reke Zete i Skadarskog jezera, izjavio je danas ministar unutrašnjih poslova Mevludin Nuhodžić i dodao da je Služba zaštite i spašavanja i dalje u pripravnosti, prenosi RTCG.

On je rekao da povišeni nivo Skadarskog jezera za sada ne ugrožava objekte i da neće dovesti do izlivanja jezera.

Direktor Direktorata za vanredne situacije, Mirsad Mulić, kazao je da proteklih 24 sata nije bilo intervencija, sem jedne u Budvi, da je stanje u Nikšiću stabilno, a u selu Broćanac voda je počela polako da se povlači.

– Štetu koja je do sad pričinjena proceniće lokalane komisije za procenu štete – rekao je Milić.

Izvor: Tanjug

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter