Izvor:
08.11.2019 u 19:22
0

ZORANA MIHAJLOVIĆ: Završetak istočnog kraka Koridora 10 važan za budući razvoj Srbije!

Potpredsednica Vlade i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović rekla je večeras da je završetak istočnog kraka Koridora 10, koji povezuje Srbiju i Bugarsku, važan za budući razvoj Srbije i nove investicije.

Srbija je završetkom kompletnog drumskog Koridora 10 pokazala da može da realizuje velike projekte i danas više nema nijednog metra na ovom koridoru a da to nije auto-put. Predsednik Srbije Aleksandar Vučić i predsednik Vlade Bugarske Bojko Borisov predaće sutra auto-put na korišćenje građanima Srbije, a to će biti i prilika da kažemo hvala svima koji su učestvovali u izgradnji, od Koridora Srbije, preko izvođača, do svih radnika koji su radili na ovom projektu – rekla je Mihajlovićeva.

Potpredsednica Vlade istakla je da je geografski položaj Srbije takav da mora da se infrastrukturno povezuje i da danas ima 950 km auto-puta, što je više od Bugarske, Rumunije, Albanije, Makedonije, Bosne i Hercegovine i Crne Gore.

Završetak Koridora 10 znači mogućnost da se Srbija dalje razvija, da dolaze nove investicije, jer prvo što svaki investitor pita kad razmišlja da otvori fabriku jeste brzina kojom se izdaju dozvole i da li postoji auto-put – rekla je Mihajlovićeva.

Ona je najavila da će u narednom periodu, zajedno sa međunarodnim finansijskim organizacijama, biti urađena ozbiljna ekonomsko-finansijska analiza o izgradnji Koridora 10 ''''kako bismo videli gde se grešilo u prošlosti i da se te greške ne bi ponovile, jer nas čeka izgradnja pet novih auto-puteva''''.

Izvor: Tanjug
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter